search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:29
MENU CLOSE

Η γκάφα της Πολωνής μεταφράστριας: Αποκάλεσε «Madame Brexit» την Τερέζα Μέι

21.12.2017 19:22
Η γκάφα της Πολωνής μεταφράστριας: Αποκάλεσε «Madame Brexit» την Τερέζα Μέι - Media

 

Ένα εκ παραδρομής λάθος στο οποίο υπέπεσε μια μεταφράστρια, η οποία αποκάλεσε την Τερέζα Μέι… “Madame Brexit” (Κυρία Brexit) έκανε την πρωθυπουργό της Βρετανίας να χαμογελάσει κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό της Πολωνίας Ματέους Μοραβιέτσκι την Πέμπτη στη Βαρσοβία.

«Είναι πολύ σημαντικό για εμάς αυτή η συνεργασία, παρά το γεγονός ότι θα βασίζεται σύντομα σε διαφορετικούς κανόνες λόγω του Brexit, διότι όπως το είπε η Madame Brexit, το Brexit σημαίνει Brexit…” ήταν η απόδοση στα αγγλικά από την μεταφράστρια του Πολωνού πρωθυπουργού που έκανε δηλώσεις στα πολωνικά.

Το γλωσσικό σφάλμα είχε ως αποτέλεσμα ένα πλατύ χαμόγελο να σχηματιστεί στο πρόσωπο της Τερέζας Μέι, ενώ στο πλευρό της ο Μοραβιέτσκι συνέχιζε να μιλάει, χωρίς να έχει καταλάβει το τι είχε συμβεί και αναμεταδοθεί ζωντανά από τα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα.

Η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης επισκέφθηκε την Πολωνία για να υπογράψει μια νέα συνθήκη για την άμυνα και την ασφάλεια, καθώς το Λονδίνο επιθυμεί να εμβαθύνει τις διμερείς σχέσεις της με τη Βαρσοβία ενόψει της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση στα τέλη Μαρτίου του 2019.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:29