search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:29
MENU CLOSE

Καιρός: Χριστουγεννιάτικο σκηνικό με χιόνι και πολικές θερμοκρασίες (Δείτε που χιονίζει)

22.12.2017 06:49
Καιρός: Χριστουγεννιάτικο σκηνικό με χιόνι και πολικές θερμοκρασίες (Δείτε που χιονίζει) - Media

 

Περεταίρω επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου.

Στα βόρεια θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά με εξασθένηση. Στα κεντρικά και στα νοτιά, θα σημειωθούν βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν και στα νοτιά θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα νοτιά 8 με 9, τοπικά 10 μποφόρ τις πρωινές ώρες. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά, τοπικά ολικός στη δυτική Μακεδονία.

Το Σάββατο προπαραμονή την Χριστουγέννων θα χιονίσει ακόμη και στα πεδινά της Χαλκιδικής, των Σποράδων, της Εύβοιας και της Στερεάς. Χιόνι θα πέσει στα ορεινά των  Κυκλάδων και της Κρήτης.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Δορυφορική εικόνα που αποτυπώνει την κακοκαιρία στην Ελλάδα. 

Αττική

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και χιονιά στα γύρω ορεινά καθώς και πρόσκαιρα στα ημιορεινά της Πάρνηθας (πάνω από τα 400-500 μέτρα). τα φαινόμενα κατά περιόδους πιθανόν να είναι ισχυρά.

Άνεμοι: βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν τοπικά στα Θ μποφόρ και τη νύχτα στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 5 έως 9 βαθμούς Κέλσιου. στα βόρεια 2 με Ξ βαθμούς χαμηλότερη.


Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά το πρωί αυξημένες.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 0 (μηδέν) έως 5 βαθμούς Κέλσιου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία αυξημένες με πιθανότητα για πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως στη δυτική Μακεδονία το πρωί.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -3  έως 5 βαθμούς Κέλσιου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στέρεα, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπείρου το πρωί.

Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές κυρίως στο νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο, οπού θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά της δυτικής στέρεας και της Πελοποννήσου και πιθανόν κατά διαστήματα σε πιο πεδινές περιοχές της Ευρυτανίας.

Ανεμοι: βορειοανατολικοί στα βόρεια 4 με 6, στα νοτιά 5 με 7 και στο νότιο Ιόνιο πρόσκαιρα Θ με 9, τοπικά 10 μποφόρ τις πρωινές ώρες.

Θερμοκρασία: από 4 έως 10 βαθμούς Κέλσιου. Στην ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στέρεα, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: στη Θεσσαλία νεφώσεις με χιονόνερο η χιόνι στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο στην Πελοπόννησο 500 μέτρα και στις υπόλοιπες περιοχές 100-200 μέτρα) και στα νοτιά(στην Πελοπόννησο και τα Κύθηρα) καταιγίδες. τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν και θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί στα βόρεια 4 με 6, στα νοτιά 6 με Θ και στα Κύθηρα τοπικά 9, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες 10 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 0 (μηδέν) έως 9 βαθμούς Κέλσιου. στα βόρεια κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: βορειοανατολικοί 5 με 6, βαθμιαία από τα δυτικά βόρειοι 7 με Θ και τη νύχτα 9 και πιθανόν στις Κυκλάδες 10 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 9 έως 14 βαθμούς Κέλσιου.

Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς στα νησιά του βορείου αιγαίου ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά το πρωί.

Οι βροχές βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα νοτιά.

Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά Θ μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 11 έως 15 βαθμούς Κέλσιου. στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός το Σάββατο


Στα ανατολικά και νοτιά νεφώσεις με βροχές και στο Ανατολικό Αιγαίο και πρόσκαιρα στις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα καταιγίδες πιθανόν ισχυρές. χιονιά θα πέσουν στα ορεινά-ημιορεινά της ανατολικής και βόρειας Πελοποννήσου, της στέρεας και πιθανόν το πρωί της Ευβοίας. τα φαινόμενα γρήγορα θα περιοριστούν στην Κρήτη και θα εξασθενήσουν. στην υπόλοιπη χωρά λίγες νεφώσεις οι οποίες από το βράδυ και από τα βόρεια θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στη Χαλκιδική, τις Σποράδες, το Πήλιο, την Εύβοια, σε πιο πεδινές περιοχές της Ανατολικής Στέρεας (ενδεικτικό υψόμετρο 200 μέτρα) και στα ορεινά των Κυκλάδων και της Κρήτης.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο κεντρικό και νότιο

Αιγαίο και στα Κύθηρα 8 με 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε χαμηλά επίπεδα. παγετός κυρίως στα βόρεια.

Δείτε live την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων ΕΔΩ.

Δείτε live το χιονόνερο που πέφτει στη Στενή Ευβοίας ΕΔΩ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:25