search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:04
MENU CLOSE

Χανιά: Συναγερμός της Περιφέρειας για την επιδείνωση του καιρού – Οδηγίες στους πολίτες

22.12.2017 09:00
Χανιά: Συναγερμός της Περιφέρειας για την επιδείνωση του καιρού - Οδηγίες στους πολίτες - Media
 
Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης, καθώς στο νησί αναμένεται, από σήμερα έως και την Κυριακή, επιδείνωση των καιρικών φαινομένων με κύρια χαρακτηριστικά την αισθητή πτώση θερμοκρασίας, τους κατά τόπους θυελλώδεις ανέμους και καταιγίδες, καθώς επίσης και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά.
 
Σε ανακοίνωση του τμήματος Πολιτικής Προστασίας, καλούνται οι πολίτες να είναι προσεκτικοί, ενώ παράλληλα δίνονται οδηγίες για την αντιμετώπιση εκτάκτων καιρικών φαινομένων.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου. Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων και υπηρεσιών. Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους, ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων. Να αποφύγουν την οδήγηση σε δύσβατες ορεινές περιοχές σε περίπτωση χιονόπτωσης.
 
 Σε περιοχές, όπου προβλέπονται χιονοπτώσεις, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή κατά τις μετακινήσεις. Όταν είναι απαραίτητο να μετακινηθούν με αυτοκίνητο, οι οδηγοί να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες.
 
 Να ταξιδέψουν κατά προτίμηση κατά τη διάρκεια της ημέρας και να προτιμήσουν τους κεντρικούς δρόμους, αλλά και να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που θα κάνουν.
 
 Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους, σε περιπτώσεις έντονων βροχοπτώσεων.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:04