search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 03:25
MENU CLOSE

Ταϊλάνδη: Ο Αη Βασίλης ιππεύει ελέφαντα και μοιράζει δώρα σε μαθητές

22.12.2017 09:48
Ταϊλάνδη: Ο Αη Βασίλης ιππεύει ελέφαντα και μοιράζει δώρα σε μαθητές - Media
 
Τέσσερις ελέφαντες φορτωμένοι με δώρα επισκέφτηκαν σήμερα μαθητές στην Αγιουτάγια, την παλιά πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, για να σκορπίσουν χαρά στα παιδιά ενόψει των Χριστουγέννων. Οι ελέφαντες, μαζί με τους οδηγούς τους που ήταν ήταν ντυμένοι με στολές του Αη Βασίλη, πήγαν στο σχολείο Τζιρασαρτουιτάγια για να μοιράσουν παιχνίδια, μπαλόνια και κεράσματα στα παιδιά.
 
“Είμαι τόσο χαρούμενη σήμερα γιατί ελέφαντες έρχονται στο σχολείο και δίνουν δώρα”, είπε η εννιάχρονη Πατσαραμόν Ουντομσάντι. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν ακόμη περισσότερο όταν είδαν τους ελέφαντες να κάνουν κάποιες χορευτικές φιγούρες, κουνώντας την ουρά από την μια πλευρά στην άλλη.
 
“Είναι τόσο ωραίο που μπορούν να συμμετέχουν στη δική μας γιορτή. Εμείς τη μοιραζόμαστε με αυτούς και οι Ταϊλανδοί μοιράζονται τις γιορτές τους με εμάς όπως το Σόνγκραν”, δήλωσε η Ρίτα Λόρις, μια Βελγίδα που διδάσκει αγγλικά στην Ταϊλάνδη, αναφερόμενη στην ταϊλανδική Πρωτοχρονιά.
 
Songkran ονομάζεται η γιορτή για το ταϊλανδικό νέος έτος. Η ταϊλανδική Πρωτοχρονιά είναι στις 13 Απριλίου κάθε χρόνο αλλά η αργία περιλαμβάνει επίσης τις 14 και 15 Απριλίου. Η λέξη σημαίνει κυριολεκτικά “αστρολογικό πέρασμα”, και μεταφορικά μεταμόρφωση ή αλλαγή.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15