Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Δυσκολία: Εύκολο
Χρόνος: 35 λεπτά
Κόστος: Φθηνό
Τύπος: Εορταστικό
Υλικά
Για το γλάσο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα σε σχήμα στεφάνι. Λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα ψιλοκομμένη σε πολύ χαμηλή φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη για 5-8 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν.
Ενώνουμε το μείγμα των αυγών με τη σοκολάτα και προσθέτουμε τα αμύγδαλα το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ συνεχίζοντας το χτύπημα. Βάζουμε το κέικ στη φόρμα και το ψήνουμε για 30 με 35 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει ενώ παράλληλα ετοιμάζουμε το γλάσο. Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος σχεδόν μέχρι να βράσει. Την αναμειγνύουμε με τη ζάχαρη και την σοκολάτα ψιλοκομμένη. Ρίχνουμε το γλάσο στο κέικ και στην συνέχεια το διακοσμούμε
Πηγή: tasty-day.gr
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.