01/12/2020 04:35:20

Γεροβασίλη: «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να ξεπεράσουν τον εναγκαλισμό που τους έφερε στην αντιπολίτευση»

Γεροβασίλη: Κάποιοι προσπαθούν να επωφεληθούν από την επίθεση στον ΣΚΑΪ - Media

 

Την άποψη ότι «η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ δείχνουν να μη μπορούν να ξεπεράσουν τον εναγκαλισμό που τους έφερε στην αντιπολίτευση» εκφράζει, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα», που κυκλοφορεί αύριο Σάββατο,, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, σημειώνοντας ότι «σύντομα θα μπουν οριστικά τίτλοι τέλους στη μνημονιακή περιπέτεια».

Στη συνέντευξή της, η κ. Γεροβασίλη περιγράφει τα βασικά συστατικά του «ψηφιακού Δημόσιου», στα οποία αναφέρθηκε σε πρόσφατη ομιλία της στη Βουλή, τονίζοντας ότι «ριζική αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας του κράτους, προς όφελος των πολιτών και υπέρ του δημόσιου συμφέροντος, αποτελεί διαχρονικό αίτημα της ελληνικής κοινωνίας. Η αλλαγή, δε, αυτή περνά και μέσα από τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δημοσίου, μεταρρύθμιση ουσιαστική, που δεν είναι αποσπασματική, αλλά ολιστική. Αυτό σημαίνει ότι κάθε δράση που αφορά στη χρήση Τεχνολογιών Πληροφοριών και Επικοινωνιών αφήνει αποτύπωμα όχι μόνο επί του ειδικού, αλλά και σε ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών του Δημοσίου και, βεβαίως, στην εργασία των ίδιων των υπαλλήλων».

Ερωτηθείσα για το «σύνθημα του αντικρατισμού που ήταν από τα βασικά στην ομιλία του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο συνέδριο της ΝΔ» η κ. Γεροβάσιλη απαντά: «Ο αντικρατισμός του κ. Μητσοτάκη είναι η προσκόλληση στο βαθύ κράτος, οι κληρονομικές σχέσεις με τις χειρότερες παραδόσεις του κράτους. Το μόνο κράτος που θέλουν να καταργήσουν οι νεοφιλελεύθεροι "αντικρατιστές" είναι το κοινωνικό, αφήνοντας το πελατειακό στη θέση του, προκειμένου τα ιδιωτικά συμφέροντα που εκπροσωπούν και εξυπηρετούν να παραμείνουν κράτος εν κράτει».

Σύμφωνα με την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης «η κυβέρνηση προστατεύει το δημόσιο συμφέρον και βάζει κανόνες στη λειτουργία του κράτους» και προσθέτει ότι «η κυβέρνηση αντιμετωπίζεται εχθρικά απ' όλους όσοι δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα».

Αναφερόμενη στον στόχο της κυβέρνησης για «καθαρή έξοδο από τα μνημόνια» η κ. Γεροβάσιλη υποστηρίζει ότι «ο στόχος της καθαρής εξόδου από τα μνημόνια είναι ταυτόσημος με τον στόχο να αλλάξει η ζωή των πολιτών προς το καλύτερο. Και, βεβαίως, ο στόχος αυτός υπαγορεύεται ξεκάθαρα από τη λαϊκή εντολή που λάβαμε τον Σεπτέμβρη του 2015, η οποία να είστε σίγουροι ότι θα ανανεωθεί».

Τέλος, μιλώντας για την «επόμενη αξιολόγηση των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα, η οποία θα γίνει ηλεκτρονικά τον επόμενο χρόνο» η υπουργός επισημαίνει: «Αν παλιότερα υπήρχαν ενδοιασμοί εξαιτίας της προηγούμενης κακής εμπειρίας των τιμωρητικών αξιολογήσεων του κ. Μητσοτάκη, σήμερα αυτοί οι φόβοι δεν δικαιολογούνται. Η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων ολοκληρώθηκε με επιτυχία και ολοένα και περισσότεροι κατάλαβαν ότι πρόκειται για ένα εργαλείο αναβάθμισης της δημόσιας διοίκησης, του προσωπικού και των δομών της».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.