search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:42
MENU CLOSE

Πώς θα βγάλετε χρήματα από τα παλιά σας κινητά τηλέφωνα

22.12.2017 17:51
Σύλληψη 41χρονου που πουλούσε μαϊμού «πανάκριβα» κινητά  μέσω ίντερνετ  - Media

 

Όλοι έχουμε κάποια παλιά συσκευή (συνήθως κινητό) που θέλουμε να ξεφορτωθούμε. Μπορούμε να την δώσουμε σε κάποιον γνωστό μας ή ακόμα και να την πετάξουμε. Γιατί όμως να μην την ανακυκλώσουμε με έναν πιο κερδοφόρο τρόπο;

Πόσα χρήματα μπορείτε να βγάλετε από μια συσκευή;

Το ποσό των μετρητών που μπορείτε να πάρετε για ένα τηλέφωνο ποικίλλει ευρέως ανάλογα με το μοντέλο, την ηλικία και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Οι συναλλαγές συνήθως υπερβαίνουν τα $ 300 ή $ 400 για μια κορυφαία συσκευή, αλλά ένα ολοκαίνουργιο iPhone X θα μπορούσε να πουληθεί για πολύ περισσότερο – ανάλογα με το ποσό που ορίζει ο πωλητής και ο αγοραστής (στο eBay αυτή τη στιγμή, οι τιμές κυμαίνονται από 800 έως πάνω από 1.000 δολάρια).

Θα πάρετε περισσότερα χρήματα εάν το τηλέφωνο είναι:

-Σε καλή κατάσταση

-“Καινούριο”, περίπου 1 έως 2 ετών

-Συσκευή υψηλής ποιότητας

-Δημοφιλές. Τα τηλέφωνα iPhone και Samsung έχουν μεγάλη ζήτηση

-Με κατάλληλο χρώμα (μαύρο ή ασημένιο συνήθως)

-Πωλείται απευθείας σε έναν αγοραστή

Δεν θα μπορείτε να πραγματοποιείτε συναλλαγές με τηλέφωνα που εξακολουθούν να χρηματοδοτούνται μέσω του μεταφορέα σας.

Μερικά tips που θα σας φανούν χρήσιμα:

Πριν αρχίσετε να πουλάτε, ψάξτε όλες τις συσκευές σας

Αν επιθυμείτε να πουλήσετε ένα παλιό κινητό, ίσως θα έπρεπε να δείτε και τι άλλες παλιές συσκευές έχετε όπως: τηλέφωνα, κάμερες, κονσόλες και φορητούς υπολογιστές. Εάν υπάρχει μια τιμή μεταπώλησης, το σύνολο θα αυξηθεί.

Αποφασίστε αν προτιμάτε μετρητά, πιστωτική ή συνάλλαγμα

Πριν ξεκινήσετε να εξετάζετε ποιος πωλητής σας προσφέρει την καλύτερη προσφορά, μπορείτε να περιορίσετε τις επιλογές σας. Εάν είναι μετρητά αυτό που χρειάζεστε, οι επιλογές σας περιορίζονται στις άμεσες πωλήσεις, όπως το GameStop και το EcoATM, το οποίο διαθέτει φυσικά περίπτερα σε εμπορικά κέντρα σε όλη την Αμερική. Θα πάρετε σχεδόν πάντα περισσότερα χρήματα αν πουλήσετε ένα τηλέφωνο απευθείας σε έναν αγοραστή μέσω των Craigslist ή eBay, αλλά χρειάζεται περισσότερος χρόνος και υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος οι αγοραστές να αλλάξουν γνώμη. Βοηθά επίσης να έχετε την αρχική συσκευασία και όλα τα καλώδια που περιλαμβάνονται μαζί. Οι τιμές αλλάζουν ανάλογα με το τηλέφωνο, τον φορέα και την κατάσταση.

Μάθετε πώς πληρώνεστε

Θέλετε μετρητά, δάνεια ή δώρο; Στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι τα τελευταία δύο. Η Best Buy και η Apple θα σας δώσουν δωροεπιταγές που θα χρησιμοποιηθούν στα καταστήματα λιανικής πώλησής τους. Οι μεταφορείς θα αφαιρέσουν την αξία συναλλαγής από το επόμενο τηλέφωνο σας. Το EcoATM και η πώληση απευθείας στους αγοραστές θα σας δώσει απευθείας μετρητά (αν και το EcoATM πιθανότατα θα σας δώσει λιγότερα χρήματα).

Εάν επιλέξετε έναν πωλητή διαδικτύου, θα πρέπει να περιμένετε μερικές εβδομάδες για να πληρωθείτε. Αφού συσκευάσετε τα εμπορεύματα και τα αποστείλετε, οι υπάλληλοι θα ελέγξουν την κατάστασή τους πριν τα δώσουν.

Διαβάστε τα μικρά γράμματα

Πρέπει να είστε προσεχτικοί όταν ξεκινάτε να κάνετε μια πώληση και να δείτε τι ισχύει κάθε φορά. Για παράδειγμα, οι συναλλαγές τηλεφώνων της Apple ισχύουν μόνο για τα iPhone 5 και πάνω μοντέλα, οπότε αν έχετε παλιότερο δεν θα πουληθεί.

Επίσης πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε επαναφέρει το τηλέφωνο σύμφωνα με τις οδηγίες του πωλητή, συνήθως επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, χωρίς κλείδωμα οθόνης οποιουδήποτε είδους.

Και βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε ήδη μία άλλη συσκευή όταν δίνετε το τηλέφωνο που προσπαθείτε να πουλήσετε. Όταν το παραδώσετε, δεν θα μπορέσετε να το πάρετε πίσω αν κάτι πάει στραβά.

Ποτέ μην πετάτε παλιά τηλέφωνα

Απαλλαγείτε από αυτά με κάθε τρόπο, αλλά ποτέ πετώντας τα στα σκουπίδια. Μπορείτε να τα ανακυκλώσετε και να κάνετε καλό στον πλανήτη.

Πηγή: secnews

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:40