30/10/2020 16:39:20

Αλ. Τσίπρας: Παιχνίδια αποσταθεροποίησης δεν θα περάσουν

 Αλ. Τσίπρας: Παιχνίδια αποσταθεροποίησης δεν θα περάσουν - Media

Αυστηρή γλώσσα σε όσους απεργάζονται παιχνίδια αποσταθεροποίησης απηύθυνε ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ για τα πόθεν έσχες, τονίζει ότι η κυβέρνηση σέβεται την Δικαιοσύνη στην πράξη και όχι αλα κάρτ απέναντι σε όσους θέλουν να την μετατρέψουν, όπως λέει, σε εργαλείο πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων, με όποια ιδιότητα κι αν εμφανίζονται.

«Διότι η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης είναι μεν συνταγματικά κατοχυρωμένη, αλλά δεν είναι αυτονόητη. Δεν αρκούν τα λόγια για να εξασφαλίζεται. Απαιτεί καθημερινό αγώνα η προάσπιση της απέναντι σε όσους επιχειρούν να την εμπλέξουν σε παιγνίδια αποσταθεροποίησης. Σε παραγωγή δικτύων ανεξέλεγκτης παραεξουσίας και μηχανισμών αποφυγής δημοκρατικών ελέγχων. Αυτό δεν πρόκειται να περάσει, ούτε στο θέμα του πόθεν έσχες, που ανέκυψε τελευταία, ούτε και σε κανένα άλλο θέμα. Πουθενά», λέει ο Αλέξης Τσίπρας στην εφημερίδα Documento. 

Ο πρωθυπουργός τονίζει επίσης, στη δήλωση του, ότι απέναντι στο νόμο είναι όλοι ίσοι. «Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε ότι όλοι είναι, και πρέπει να είναι, ίσοι απέναντι στο νόμο. Δικαστές ή πολιτικοί, φτωχοί ή πλούσιοι, έχοντες ή μη έχοντες. Κανένας δεν είναι πιο ίσιος από τους άλλους. Κι αυτή την απαράβατη αρχή οφείλουν να σέβονται οι πάντες. Και να ισχύει για τους πάντες».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.