search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:50
MENU CLOSE

Η Ουάσινγκτον θα παράσχει βοήθεια «αμυντικού χαρακτήρα» στην Ουκρανία

23.12.2017 07:54
Πύρινη κόλαση σε ξενοδοχείο της Ουκρανίας - 8 νεκροί, 10 τραυματίες - Media

 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παράσχουν στην Ουκρανία «ενισχυμένες αμυντικές δυνατότητες», όπως ανακοίνωσε αργά χθες το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Η αμερικανική βοήθεια έχει απολύτως αμυντικό χαρακτήρα και, όπως ανέκαθεν υποστηρίζαμε, η Ουκρανία είναι μια κυρίαρχη χώρα και έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της», ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, η απόφαση εντάσσεται στις προσπάθειες των ΗΠΑ να βοηθήσουν την Ουκρανία να υπερασπιστεί την εδαφική της ακεραιότητα και να «αποτρέψει περαιτέρω επιθετικότητα». Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζονται οι δυνατότητες που εξετάζονται.

Χθες, το ABC News μετέδωσε ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να εγκρίνει την πώληση αντιαρματικών πυραύλων στην Ουκρανία, επικαλούμενο πηγές του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών. Η όποια πώληση θα χρειαζόταν την έγκριση του Κογκρέσου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50