search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:32
MENU CLOSE

Διεσώθησαν οι ναυτικοί του πλοίου που προσάραξε κοντά στη Μύκονο

23.12.2017 07:58
Επιχείρηση του Λιμενικού της Ηγουμενίτσας σε παραλία της Πάργας - Απετράπη η μεταφορά δεκάδων παράτυπων μεταναστών - Media

Στο νέο λιμάνι Μυκόνου μεταφέρονται με αλιευτικό σκάφος οι 12 αλλοδαποί ναυτικοί του φορτηγού πλοίου «LITTLE SEYMA» με σημαία Παναμά, που χθες βράδυ προσάραξε στη βραχονησίδα Τραγονήσι κοντά στη Μύκονο υπό κακές καιρικές συνθήκες.

Στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών κατάφεραν να περισυνελέξουν το πλήρωμα- ( 9 Ουκρανούς και 3 υπηκόους Αζερμπαϊτζάν} από τη νησίδα, που είχε καταφύγει με σωστικό σκάφος του πλοίου.

Τα πέντε στελέχη της ΜΥΑ μαζί με τα επτά μέλη της ΕΜΑΚ μετέβησαν στη Μύκονο με ελικόπτερο Σινούκ από τα Μέγαρα. Στη Μύκονο τα μέλη της ΕΜΑΚ επιβιβάστηκαν σε ελικόπτερο Σούπερ πΠούμα προκειμένου να επιχειρήσουν τη διάσωση των ναυτικών ενώ τα στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών σε ιδιωτικό αλιευτικό σκάφος.

Το ελικόπτερο με τους άνδρες της ΕΜΑΚ παρά το γεγονός ότι κατάφερε να φθάσει στο σημείο όπου είχε προσαράξει το πλοίο δεν κατάφερε να κάνει την περισυλλογή των ναυτικών οι οποίοι τελικά περισυνελέγησαν σώοι και καλά στην υγεία τους από το αλιευτικό σκάφος με τη συνδρομή ανδρών της ΜΥΑ.

Οι καιρικές συνθήκες στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται προσαραγμένο το φορτηγό πλοίο εξακολουθούν να είναι δυσμενείς ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το LITTLE SEYMA που μεταφέρει 2.700 τόνους αλεύρι και είχε αναχωρήσει από λιμάνι της Ρωσίας με προορισμό την Αμμόχωστο, έχει μικρή εισροή υδάτων στο μηχανοστάσιό του.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:21