search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:27
MENU CLOSE

Η ουγγρική αστυνομία επιστρατεύει τον «Ρόμποκοπ» για θέματα ασφαλείας (Photos)

23.12.2017 11:05
Η ουγγρική αστυνομία επιστρατεύει τον «Ρόμποκοπ» για θέματα ασφαλείας (Photos) - Media

 

Οι Ούγγροι αστυνομικοί έλαβαν πρόωρα το χριστουγεννιάτικο δώρο τους με τη μορφή ενός μικρού ρομπότ που στόχο έχει να διευκολύνει την επικοινωνία τους με παιδιά ή ηλικιωμένους σε θέματα ασφάλειας.

«Γεια σας παιδιά», λέει ο Ρόμπι, το ρομπότ, στους μαθητές ενός δημοτικού σχολείου στο Ζολνόκ, περίπου 100 χιλιόμετρα ανατολικά της Βουδαπέστης.

«Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να προσέχετε όταν χρησιμοποιείτε το διαδίκτυο», συνεχίζει ο Ρόμπι, κουνώντας τα χέρια του για να δώσει έμφαση σε αυτά που λέει.

Με ύψος 40 εκατοστών, και παρά τη χαμηλή ένταση της φωνής του, ο Ρόμπι καταφέρνει και αιχμαλωτίζει την προσοχή των παιδιών.

«Είναι ένας καινούργιος τρόπος επικοινωνίας που προσελκύει την προσοχή», εξηγεί στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τσάμπα Έρντος, ο αστυνομικός που είναι υπεύθυνος για τέτοιου είδους παιδαγωγικές δράσεις.

Ο Ρόμπι βρίσκεται σε υπηρεσία στο καντόνι Γιαζ-Ναγκίκουν-Ζόλνοκ εδώ και κάποιους μήνες και ενδεχομένως στο μέλλον να αποκτήσει «συναδέλφους» που θα χρησιμοποιηθούν σε άλλα αστυνομικά τμήματα της χώρας, σύμφωνα με τον Έρντος.

Ο 38χρονος αστυνομικός και το ρομπότ του είναι αχώριστοι όταν πραγματοποιούν ενημερωτικές επισκέψεις σε σχολεία και σε γηροκομεία για θέματα όπως η οδική ασφάλεια, η κυβερνοασφάλεια και η πρόληψη των διαρρήξεων.

Ο Ρόμπι έχει αυτονομία μόνο 30 λεπτών αλλά αυτό είναι αρκετό για να εκμυστηρευθεί ένας από τους μαθητές στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι εντυπωσιάστηκε από την πρώτη γνωριμία του με το ρομπότ. Μέχρι σήμερα, έβλεπε τέτοια ρομπότ μόνο στα κινούμενα σχέδια “Transformers”.

«Πρέπει να συνηθίσει κανείς τη φωνή του, αλλά τον λατρεύω, είναι πολύ έξυπνος», δήλωσε ο Μίλαν Μάρκους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:26