search
ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 02:11
MENU CLOSE

Οι Dolce & Gabana στόλισαν τις χριστουγεννιάτικες βιτρίνες του Harrods

24.12.2017 10:19
Έκανε ψώνια 16 εκατομμυρίων σε πολυκατάστημα - Ερευνάται για «μαύρο χρήμα» - Media
 
 
 Ποταμοί τουριστών απ’ όλον τον κόσμο εκβάλουν, κάθε Χριστούγεννα, στο Harrods για να αγοράσουν δώρα. Κατά συνέπεια, λογικό ήταν να επιστρατεύσει βαρύ πυροβολικό το εμβληματικό πολυκατάστημα στο Knightsbridge για τη διακόσμησή του, τα φετινά Χριστούγεννα. Βαρύ πυροβολικό, κυριολεκτικά: το ιταλικό δίδυμο σχεδιαστών Dolce & Gabana.
 
 Ιταλικό «flair» έδωσαν ο Ντομένικο Ντόλτσε και ο Στέφανο Γκαμπάνα, δημιουργώντας 14 υπέροχα θέματα στις βιτρίνες. «Έντυσαν» κούκλες της μεγάλης σικελικής παράδοσης στο κουκλοθέατρο, έβαλαν λαμπερά φορέματα σε μανεκέν κι έκαναν κι άλλα θαυμαστά.
 
Ρετρό ταπετσαρία στους τοίχους, ψυγεία Smeg (αχ, αυτές οι λατρευτές ιταλικές οικιακές συσκευές!), ιταλικές νεράιδες και λιχουδιές από την Ιταλία. Πολύχρωμες γιρλάντες, φώτα νέον, μανεκέν που πίνουν σαμπάνια. Ένας από τους τοίχους, γεμάτος με vintage «κούκους», ρολόγια με κούκο.
 
«Μέσα από τις συναρπαστικές συνθέσεις τους στις βιτρίνες, ο Ντομένικο και ο Στέφανο μας πάνε ταξίδι στα εορταστικά ιταλικά Χριστούγεννά τους» είπε, στην εφημερίδα The Evening Standard, η επικεφαλής του εμπορικού τμήματος στο Harrods, Έλεν Ντέιβιντ. «Οι βιτρίνες μας, αυτά τα Χριστούγεννα, θα καταυγάζουν παράδοση, αγάπη της οικογένειας κι έναν γενικό εορτασμό αυτής της ειδικής μέρας του χρόνου με γενναία δόση διασκέδασης και ιταλικού πνεύματος» εξήγησε.
 
Η υποχώρηση της ισοτιμίας της στερλίνας μετά το δημοψήφισμα υπέρ του Brexit βοήθησε στο να ξοδέψουν οι αγοραστές 2,1 δισεκατομμύρια λίρες Αγγλίας στο Harrods, κατά τη διάρκεια του τελευταίου οικονομικού έτους της επιχείρησης. Και να εκτινάξουν τα κέρδη του κατά 38,8% σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος.
Οι επιδόσεις αυτές οφείλονται, κυρίως, στους τουρίστες από την Κίνα. Κι ο οικονομικός διευθυντής της επιχείρησης, ο Τζον Έντγκαρ, δήλωσε πως «κάθε χρονιά είναι, κατά τα φαινόμενα, χρονιά-ρεκόρ για εμάς. Κι έτσι να συνεχίσει να είναι».Μετά απ’ όλα αυτά, λογικό είναι να καλέσει το Harrods «μεγάλα, δοκιμασμένα πιστόλια» από τη Νάπολη.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 01:39