search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 11:51
MENU CLOSE

Κ. Ζαχαριάδης: Να ακούει παραπάνω Κόρμπιν και Πιτέλα η Φώφη Γεννηματά

24.12.2017 16:20
Ζαχαριάδης: Οι πολιτικές της ΝΔ αποτελούν αντιγραφή των πολιτικών της Θάτσερ - Media

 

«Ο στόχος αυτής της κυβέρνησης δεν είναι να αισθανθεί δικαιωμένη στα επιμέρους αλλά στην γενική εικόνα, στη συνισταμένη. Επιδιώκουμε με τη λήξη της θητείας το 2019 τα πολλά μικρά επιμέρους να έχουν συνδεθεί σε ένα μεγάλο «καλύτερο» για την κοινωνία, την οικονομία, τη χώρα. Είναι σημαντική ανάσα και το κοινωνικό μέρισμα και η έκτακτη βοήθεια στους νέους, που κάποιοι βιάστηκαν να τη χαρακτηρίσουν λαϊκισμό και φιλοδώρημα. Βεβαίως δεν λύνουν το πρόβλημα, βεβαίως η λύση είναι στην ανάπτυξη, τη δημιουργία καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας» δηλώνει στην kontra news ο Κ.Ζαχαριάδης, διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

 Η ανάπτυξη της οικονομίας θα δώσει μεγαλύτερο δημοσιονομικό χώρο και για τον εξορθολογισμό της φορολογίας και για ποιοτικότερο και στοχευμένο κοινωνικό κράτος και κράτος πρόνοιας, που η ρημαγμένη χώρα μας το έχει ανάγκη, επισημαίνει ο κ.Ζαχαριάδης και υπογραμμίζει πως η οικονομία όχι απλά αποδίδει σε μακροοικονομικό επίπεδο αλλά περνάει με άνεση τον πήχη.

 «Η λήξη των μνημονίων σηματοδοτεί την λήξη της σκληρής και πολλές φορές στραγγαλιστικής επιτροπείας και την μετάβασή μας σε καθεστώς εποπτείας σε ανάλογα πρότυπα, υπολογιζόμενης της οικονομικής μας κατάστασης, με τις χώρες που ήταν σε μνημόνια και βγήκαν ή ήταν κοντά στη μνημονιακή γραμμή. Με την πάροδο του χρόνου και τη βελτίωση της οικονομίας και η εποπτεία θα χαλαρώσει περαιτέρω. Ήδη έχουμε το γενικό περίγραμμα ρύθμισης του χρέους. Μέχρι και το τέλος του προγράμματος θα γίνει ότι χρειάζεται για να αναδιαρθρωθεί το προφίλ του χρέους και να μοιάζει με τα χρέη των άλλων ευρωπαϊκών χωρών που έχουν υψηλό αλλά διαχειρίσιμο χρέος», αναφέρει .

Για τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, τονίζει ότι η ρητορική του, η συνθηματολογία του και ο τρόπος που αντιπολιτεύεται θυμίζουν έντονα την εποχή Σαμαρά με αναβαθμισμένο τον ρόλο του κ. Γεωργιάδη και ό,τι αυτός εκπροσωπεί ιδεολογικά ενώ για την Φ.Γεννηματά τονίζει πως ανεξάρτητα από την θεμιτή κριτική που κάνει στη κυβέρνηση «θα ήθελα να επαναλαμβάνει περισσότερο την παλαιά δήλωσή της ότι την χωρίζει άβυσσος με την ΝΔ και να ακούει παραπάνω τους κ. Αντόνιο Κώστα, Τζέρεμι Κόρμπιν, Τζιάνι Πιτέλα».

«Οι θέσεις ΝΔ και ΔΗΣΥ δεν είναι ίδιες, αλλά είναι δυστυχώς συγκλίνουσες» αναφέρει ενώ στην ερώτηση αν το 2018 θα είναι εκλογική χρονιά ο κ. Ζαχαριάδης τονίζει πως «αν παίζεται στοίχημα σας προτείνω να ποντάρετε στο 2019.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 11:51