search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:44
MENU CLOSE

Η εξήγηση για το πρόβλημα με τις κάρτες που δεν επέτρεπε αναλήψεις και συναλλαγές το Σάββατο

24.12.2017 16:58
Η εξήγηση για το πρόβλημα με τις κάρτες που δεν επέτρεπε αναλήψεις και συναλλαγές το Σάββατο - Media

 

Αναστάτωση προκλήθηκε το Σάββατο στις συναλλαγές με τις κάρτες, με τις οποίες δεν μπορούσαν να γίνουν τραπεζικές συναλλαγές. Ούτε να πληρώσει μπορούσε κανείς με τα POS, αλλά ούτε και να σηκώσει χρήματα από τα ΑΤΜ. 

Ο λόγος είναι ότι έπεσε το σύστημα ΔΙΑΣ από την υπερφόρτωση που υπήρχε λόγω των ημερών και των αυξημένων συναλλαγών του κοινού και έτσι το σύστημα δεν άντεξε και “έπεσε”. Το πρόβλημα ξεκίνησε την Παρασκευή και εντάθηκε χθες Σάββατο. Σήμερα όμως άρχισε σιγά- σιγά να αποκαθίσταται το πρόβλημα και όλα μέχρι το μεσημέρι λειτουργούσαν φυσιολογικά.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ΔΙΑΣ συνδέεται και με τις πληρωμές συνταξιούχων και όχι μόνο με πληρωμές και αναλήψεις, οπότε το βάρος που δέχθηκε ήταν τεράστιο και δέχθηκε υπερφόρτωση.

Οι τράπεζες μάλιστα έφτασαν στο σημείο να ανακαλέσουν τις χριστουγεννιάτικες άδειες των υπαλλήλων τους για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:40