search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:13
MENU CLOSE

Πρόταση Ρωσίας: Διάσκεψη για την Κύπρο με όλα τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας

24.12.2017 18:32
Συνάντηση Λαβρόφ - Βενεζουελάνου ομολόγου του στη Μόσχα  - Media

 

Την ανάγκη να συνεχιστεί ο διάλογος για το Κυπριακό τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, επαναλαμβάνοντας μάλιστα την πρόταση της Ρωσίας για μια Διεθνή Διάσκεψη για την Κύπρο, με συμμετοχή όλων των Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Σημερινή», ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας υπογράμμισε ότι «η Κύπρος, με τη μορφή ενός ανεξάρτητου, κυρίαρχου και εδαφικά ακέραιου και ενωμένου κράτους, που θα ανταποκρίνεται στα συμφέροντα των ιδίων των Κυπρίων, θα αποτελέσει το “κλειδί” για τη διασφάλιση της ειρήνης και της ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ είπε ακόμα πως Μόσχα και Λευκωσία έχουν σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης της οικονομικής συνεργασίας τους, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο εμπόριο και τον ενεργειακό τομέα.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:08