search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 20:57
MENU CLOSE

O Κοτζιάς συνεχάρη τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο για την απόκτηση αλβανικής υπηκοότητας

25.12.2017 12:29
O Κοτζιάς συνεχάρη τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο για την απόκτηση αλβανικής υπηκοότητας - Media

 

Τα συγχαρητήριά του για την απόκτηση της αλβανικής υπηκοότητας έδωσε στον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας.

Η απόδοση της αλβανικής ιθαγένειας θεωρείται ως συνέχεια του μηνύματος ενότητας της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, που διοργανώθηκε πέρυσι στην Κρήτη, και υποστηρίχτηκε από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, από την πλευρά του ξέφρασε τη χαρά και τις ολόψυχες ευχαριστίες του για την απόφαση του Προέδρου της Αλβανίας κ. Μέτα, και τη σχετική ευγενική επιστολή, σημειώνοντας ότι ήδη από τότε που έγινε Αρχιεπίσκοπος στην Αλβανία αισθάνεται και προσπαθεί να εργάζεται ως υπεύθυνος πολίτης της χώρας.

Σε συνάντησή του με τον κ. Μέτα, με την ευκαιρία των Χριστουγέννων στο Προεδρικό Μέγαρο στα Τίρανα, ο κ. Αναστάσιος είπε ότι η απόφαση αυτή βεβαίως, χαροποιεί κατεξοχήν όλους τους Ορθοδόξους της Αλβανίας διότι ανταποκρίνεται σε μια ζωηρή επιθυμία τους και μακροπρόθεσμη δίκαιη αναμονή. Και κατέληξε: «Σε ορισμένα πράγματα, όπως το κρασί ο χρόνος προσθέτει αξία. Ασφαλώς η εμπειρία των 25 ετών προσδίδει στην εν λόγω απόφαση ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία».

Το tweet του Γιώργου Κουμουτσάκου

«Η απόδοση αλβανικής υπηκοότητας στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο αποτελεί θετική, οφειλόμενη ελάχιστη αναγνώριση του αλβανικού κράτους σε μια μοναδική, διεθνούς ακτινοβολίας, προσωπικότητα της Ορθοδοξίας. Ο λόγος & το έργο του έχουν συμβάλει καταλυτικά στην ανόρθωση της γειτονικής χώρας», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 20:57