17/12/2018 10:45:14
8.1.2010

Επιτροπή για την «ψευδοπανδημία»…

Επιτροπή για την «ψευδοπανδημία»… - Media

H υγεία των πολιτών δεν απειλείται μόνο από τις εκάστοτε πανδημίες.  Απειλείται και από τις… «ψευδοπανδημίες». Μέχρι πριν από λίγο καιρό, οποιοσδήποτε σχετικός υπαινιγμός  θα παρέπεμπε κατευθείαν σε ανώνυμους συνωμοσιολόγους, σε σχιζοφρενείς επιστήμονες, σε αποτυχημένους ρεπόρτερ- ερευνητές ή σε λάτρεις των ταινιών φαντασίας. Να όμως που ο νεολογισμός «ψευδοπανδημία» θα ακουστεί επισήμως και στο Στρασβούργο. Μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης ζητούν τη δημιουργία ειδικής Επιτροπής, αρμοδιότητα της οποία θα είναι η διερεύνηση της αυθεντικότητας των επιστημονικών δεδομένων και των διεθνών συναγερμών περί της επικινδυνότητας των νέων ιώσεων.

Με κείμενο που υπογράφεται από βουλευτές 10 ευρωπαϊκών χωρών, ο επιδημιολόγος Βόλφγκανγκ Βόνταργκ (μέλος κι αυτός του Συμβουλίου της Ευρώπης) ζητά να ξεψαχνιστούν οι μεθοδεύσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αναφορικά με τη Νέα γρίπη καθώς και τα στοιχεία στα οποία αυτές βασίστηκαν. Οι υπογράφοντες φρονούν ότι έτσι η Ευρώπη θα είναι περισσότερο υποψιασμένη κι ότι θα αποφευχθεί στο μέλλον ο κενός περιεχομένου πανικός…

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.