search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:34
MENU CLOSE

Φάλαινα 6 μέτρων ξεβράστηκε στην Αλεξανδρούπολη (Video)

25.12.2017 16:10
Σφάζουν φάλαινες ξανά στην Ιαπωνία – Τα φαλαινοθηρικά σκορπούν το θάνατο - Media

 

Μία φάλαινα μήκους 6 μέτρων εντοπίστηκε στις ακτές του Απαλού στην Αλεξανδρούπολη. Πρόκειται το είδος “Ζίφιος”, το οποίο μοιάζει με ένα μεγάλο και παράξενο στην όψη δελφίνι, αλλά είναι φάλαινα.

Οι επιστήμονες δυσκολεύονται να διεισδύσουν στα άδυτα της ζωής του ζιφιού (Ziphius cavirostris). Έτσι, δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία για τον πληθυσμό του σε καμία περιοχή της Μεσογείου.

Έχουν παρατηρηθεί πολλές φορές ζιφιοί σε μέρη της Ελλάδας, με την Κρήτη να είναι ένα από αυτά. Ο ζιφιός έχει μήκος 5.5-7m και βάρος 3-6 τόνους.

Κάτοικος της περιοχής που μίλησε στη Δέλτα Τηλεόραση, εντόπισε το κήτος στην παραλία, περνώντας από το σημείο. Μετά την ενημέρωση των αρμόδιων αρχών χθες, το κήτος απομακρύνθηκε από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Αλεξανδρούπολης για να γίνει υγειονομική ταφή του, όπως προβλέπεται.

Δείτε το βίντεο από την “ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ”:

Πηγή: thestival

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:34