search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 08:15
MENU CLOSE

Σε εγρήγορση ο κρατικός μηχανισμός για την επιδείνωση του καιρού – Οδηγίες προς τους πολίτες

26.12.2017 12:04
ΕΜΥ: Πού θα χιονίσει την Τετάρτη - Media

Για σταδιακή επιδείνωση του καιρού από την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου το απόγευμα, και από τα βορειοδυτικά, κάνει λόγο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), σε έκτακτο δελτίο που εξέδωσε.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού μέχρι και την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αλλά και οι πυκνές χιονοπτώσεις στα βορειοδυτικά ορεινά.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα επηρεαστούν:

– Την Τετάρτη το βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος και σταδιακά η δυτική Στερεά. Αργά τη νύχτα πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς (πάνω από τα 1.200 μέτρα).

– Την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου το Ιόνιο, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και βαθμιαία από το μεσημέρι η Πελοπόννησος, η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και πιθανόν πρόσκαιρα τα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Το βράδυ η Κρήτη και τη νύχτα οι Κυκλάδες και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς (περίπου πάνω από 800 μέτρα), πιθανόν της δυτικής Μακεδονίας (πάνω από 900 μέτρα) και της βόρειας Πελοποννήσου (πάνω από 1.200 μέτρα).

– Την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου μέχρι το πρωί η ανατολική Μακεδονία, μέχρι το βράδυ η Κρήτη, οι Κυκλάδες, η Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Κατά διαστήματα πιθανόν το βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική και νότια Πελοπόννησος.

Οι χιονοπτώσεις, έστω και εξασθενημένες, θα συνεχιστούν στα δυτικά και βόρεια ορεινά (περίπου από τα 800 μέτρα).

Οδηγίες από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του υπουργείου Εσωτερικών με αφορμή το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ, από την Τετάρτη, από τα βορειοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τις πυκνές χιονοπτώσεις κυρίως στα βορειοδυτικά ορεινά, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 08:15