search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:38
MENU CLOSE

Μύκονος: Μικρής έκτασης ρύπανση στο φορτηγό πλοίο LITTLE SEYMA

26.12.2017 18:29
Μύκονος: Μικρής έκτασης ρύπανση στο φορτηγό πλοίο LITTLE SEYMA - Media

 

Στην πόντιση πλωτών φραγμάτων, περιμετρικά του φορτηγού πλοίου ”LITTLE SEYMA” σημαίας Παναμά, που προσάραξε το βράδυ της Παρασκευής στη νησίδα Τραγονήσι, νοτιοανατολικά της Μυκόνου, προχώρησαν σκάφος του λιμενικού και δύο ρυμουλκά, μετά τον εντοπισμό λωρίδας ελαφριάς ιριδίζουσας ρύπανσης στις β/α ακτές της βραχονησίδας, μήκους περίπου 200 μ. και πλάτους περίπου 5 μέτρων.

Να σημειωθεί ότι περιμετρικά του ναυαγίου δεν εντοπίστηκε θαλάσσια ρύπανση ενώ στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών και της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, διενέργησαν ελέγχους επί του πλοίου στην περιοχή του ναυαγίου.

Από την ανάδοχη εταιρία απορρύπανσης έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες με ιδιώτες δύτες, για την απάντληση των καυσίμων του πλοίου. Σημειώνεται ότι το 12μελές πλήρωμα του πλοίου όλοι αλλοδαποί, περισυνελέγησαν από στελέχη της ΜΥΑ που επέβαιναν σε ιδιωτικό σκάφος και μεταφέρθηκαν σώοι και καλά στην υγεία του στη Μύκονο.

Πηγή: ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:38