search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:26
MENU CLOSE

H «Ελληνοφρένεια» βρίσκει τηλεοπτική στέγη στην ΕΡΤ;

27.12.2017 08:00
Από Δευτέρα δίπλα - δίπλα Μπογδάνος κι Ελληνοφρένεια - Media

 

Η δημοφιλέστερη, διαχρονικά, σατιρική εκπομπή «Ελληνοφρένεια» δεν διαθέτει πλέον τηλεοπτική στέγη. Η απόφαση της διοίκησης του Alpha να διακόψει τη μετάδοσή της στα μέσα της σεζόν, στο τέλος Δεκεμβρίου, προκάλεσε έκπληξη στο κοινό. Η απόφαση αυτή ελήφθη λίγο πριν την υποβολή των αιτήσεων των σταθμών στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ενώ πέρυσι, έπειτα από διαφωνίες σε ανώτατο επίπεδο, ξανά για το ίδιο ζήτημα, διεκόπη η συνεργασία με τον Λάκη Λαζόπουλο.

Η επίσημη δικαιολογία ήταν η χαμηλή τηλεθέαση της εκπομπής, η οποία είχε υψηλά ποσοστά για την κατηγορία της, αλλά χαμηλότερα από τον μέσο όρο του καναλιού. Η «Ελληνοφρένεια» (Θύμιος Καλαμούκης – Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης), ως σατιρική εκπομπή, είχε πολιτικά χαρακτηριστικά, με σφοδρή κριτική σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση (πλην ΚΚΕ), υπερβαίνοντας τη γραμμή του ενημερωτικού τομέα. Ο κύκλος των συνεντεύξεων με πολιτικούς (Ν. Παππάς, Άδ. Γεωργιάδης) άφησε θετικά σχόλια, κυρίως για τις ερωτήσεις που έγιναν.

Η επόμενη ημέρα για την τηλεοπτική «Ελληνοφρένεια» δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα. «Την σκεφτόμαστε την πρόταση της ΕΡΤ», είπαν από τη συχνότητα του Real FM οι άνθρωποι της «Ελληνοφρένειας», την οποία αποκάλυψε η ηλεκτρονική έκδοση της στήλης. Η πρόταση διατυπώθηκε ανοικτά προ ημερών, πριν προκύψει η τηλεφωνική ανακοίνωση για τη διακοπή της συνεργασίας. Υπάρχει όμως σοβαρός προβληματισμός για τη συνεργασία με την κρατική τηλεόραση, η οποία θέλει να κάνει ένα άνοιγμα αυτής της εμβέλειας.

Σημειώνεται πως το συμβόλαιο της «Ελληνοφρένειας» έληγε στο τέλος του Ιουνίου 2018 και υπήρχε διαβεβαίωση από το κανάλι πως θα ολοκληρωθεί. Η συνεργασία με τον Alpha κράτησε τεσσεράμισι χρόνια, μετά την αποχώρηση της ομάδας από τον ΣΚΑΪ, «εξαιτίας του κλίματος», σύμφωνα με τους παραγωγούς της. Στην εκπομπή της «Ελληνοφρένειας» απασχολούνταν συνολικά 35 εργαζόμενοι.

Πηγή: typologies

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:26