search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:25
MENU CLOSE

Καμμένος: Δεν συναινώ στη χρήση του όρου «Μακεδονία» για το όνομα της ΠΓΔΜ

27.12.2017 13:38
Το ζεϊμπέκικο του Καμμένου για την υπόθεση Novartis (Video)  - Media
 
Την αισιοδοξία του ότι μπορεί οι διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ για την ονομασία της γειτονικής χώρας να καταλήξουν σε μία αξιοπρεπή λύση που δεν θα θίγει την Ελλάδα, χωρίς να χρειαστεί ψηφοφορία στη Βουλή ή η σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας -την οποία πρότεινε για τυχόν αλλαγή της απόφασης που ελήφθη επί προεδρίας Κωνσταντίνου Καραμανλή-, εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα για τα πεπραγμένα του υπουργείου την τριετία 2015-2017.
 
Παράλληλα επανέλαβε ότι οι ΑΝΕΛ τάσσονται εναντίον της ονομασίας της γειτονικής χώρας που θα περιλαμβάνει τον όρο “Μακεδονία”, ενώ εκτίμησε ότι δεν θα χρειαστεί να φθάσουμε σε δημοψήφισμα για το θέμα.
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, διευκρίνισε ότι ο όρος “Ματσεντόνια” είναι ελληνικός ενώ ο όρος “Βαρντάσκα” όχι. Εάν υπάρχει πλειοψηφία είτε σε επίπεδο Βουλής είτε σε επίπεδο Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα περάσει, εάν δεν υπάρχει πλειοψηφία δεν θα περάσει, παρατήρησε.
 
Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι δεν διαφωνεί με τον κ. Κοτζιά τον οποίο θεωρεί τον καλύτερο υπουργό Εξωτερικών, ενώ δεν υπεισήλθε στο θέμα της ονομασία περαιτέρω, για να μη δημιουργήσει πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις όπως είπε-, και κάλεσε να κινηθεί προς τούτο και τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα. Η κυβέρνηση είναι μία και ενιαία πρόσθεσε.
 
Απέδωσε δε τα περί διαφωνιών σε «μία εγκληματική συμμορία που αποφάσισε να εξοντώσει εμένα για να ρίξει την κυβέρνηση» ενόψει των επικειμένων δικών της. Δεν αφορά συνολικά τα πολιτικά στελέχη διευκρίνισε. «Εγώ αντέχω πάρα πολύ», ανέφερε χαρακτηριστικά διαμηνύοντας προς τους «κάποιους συγκεκριμένους» του «πολιτικού βραχίονα του συστήματος να μην πιάνουν στο στόμα τους τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων».
 
Τέλος απέδωσε τη στάση της κ. Μπακογιάννη στη θέση του πατέρα της ότι “το θέμα θα έχει ξεχαστεί σε μερικά χρόνια”, σχολίασε ότι μπορεί η πρόταση για ονομασία με τον όρο “Μακεδονία” να μην περάσει στη ΝΔ και διερωτήθηκε εάν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συρθεί από τους νεομητσοτακικούς ή από τις θέσεις του κ. Σαμαρά που έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
 
(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:24