search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 10:47
MENU CLOSE

Ο «Κινητήρας» μάς ξανακάνει παιδιά!

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2001
27-12-2017
30.12.2017 04:00
Ο «Κινητήρας» μάς ξανακάνει παιδιά! - Media

 

Την περασμένη Κυριακή, παραμονή των Χριστουγέννων, ημέρες των παιδιών, πήρα την αγαπημένη μου Ζωή, ένα θαύμα της φύσης δύο χρονών και κάτι, και πήγαμε στον «Κινητήρα», ένα όμορφο σπίτι στην οδό Ερεχθείου, που μέσα γίνονται θαύματα, και παρακολουθήσαμε μια παράσταση για βρέφη από 10 μηνών και παιδιά έως 7 ετών, με τίτλο «Στη χώρα του γιατί».
 
Τι ήταν αυτό; Η ομάδα Έκπληξη μετακόμισε για τέσσερις μόνο Κυριακές μέσα στον «Κινητήρα» με το αυτοσχεδιαστικό έργο «Στη χώρα του γιατί»! Ένα μαγικό ταξίδι για μικρούς θεατές (και τους συνοδούς τους), σε μια χώρα όπου η περιέργεια και οι αισθήσεις ξυπνούν και παρασύρονται από τη μουσική και τον χορό! Οι χτύποι της καρδιάς και ο εσωτερικός ρυθμός, οι κινήσεις και οι εικόνες θα κεντρίσουν τα γιατί των παιδιών και τα γιατί όχι των μεγάλων, ώστε να δημιουργήσουν όλοι μαζί μια μοναδική και περιπετειώδη ιστορία. Μια παράσταση αυτοσχεδιασμού με οδηγούς τρεις χορεύτριες και δυο μουσικούς, για θεατές που θέλουν να σηκωθούν, να κινηθούν, να πλησιάσουν τη δράση, να διαλέξουν τι θα παρακολουθήσουν και να επηρεάσουν την εξέλιξη του έργου. Γιατί κάθε φορά θα γεννιέται μια διαφορετική ιστορία, μια έκπληξη.
 
Συντονίζει η Σάνια Στριμπάκου. Χορεύτριες: Κατερίνα Γεβετζή, Ανθή Θεοφιλίδη, Ευγενία Σιγαλού, Λία Χαμηλοθώρη (τρεις ανά παράσταση). Μουσικοί: Joe Tornabene (φλάουτο), Σόλης Μπάρκη (κρουστά). 
 
Η Σάνια Στριμπάκου είναι χορεύτρια και δασκάλα χορού, απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (2000), υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση για μετεκπαίδευση στον αυτοσχεδιασμό και τον σύγχρονο χορό στη Νέα Υόρκη. Έχει χορέψει με πολλές ομάδες χορού στην Ελλάδα και το Άμστερνταμ. Διδάσκει σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό σε παιδιά κι εφήβους. Καθοδηγεί το εργαστήριο Συναισθημάτων για βρέφη και γονείς στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. 
 
Ερεχθείου 22, Ακρόπολη, τηλ.: 210 9248328. Μέρες και ώρα παραστάσεων: 7 και 14 Ιανουαρίου 2018 στις 17.30. Διάρκεια: 60 λεπτά. Τιμές εισιτηρίων: 
 
8 ευρώ ενήλικες, 5 ευρώ βρέφη και παιδιά, 
20 ευρώ οικογενειακό (δυο ενήλικες, δυο παιδιά).
 
Με την ευκαιρία ρώτησα κι έμαθα: Ο «Κινητήρας» είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο καλλιτεχνικό δίκτυο που συνδέει επαγγελματίες κι ερασιτέχνες μέσα από τις παραστατικές τέχνες. Ξεκίνησε το 1995-96 ως ομάδα χορού με την ονομασία «Κινητήρας Χοροθέαμα». Στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του αξίζει να αναφερθούν:
 
Η έμφαση στην ποικοιλομορφία των περφόρμερ και εν γένει των συνεργατών.
Οι συμμετοχές σε ευρωπαϊκά προγράμματα και φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ο τρόπος προσέγγισης της εκπαίδευσης και οι προτάσεις στο πεδίο αυτό μέσω των παραστατικών τεχνών.
Η έμφαση στην έρευνα και τη διαπολιτισμικότητα με την ίδρυση του «Κινητήρας Studio», του πρώτου Residency Centre για παραστατικές τέχνες στην Ελλάδα.
ΥΓ.: Καλή χρονιά να έχουμε! Χωρίς άσχημες εκπλήξεις…
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 10:47