search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:05
MENU CLOSE

Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ: Είναι αρνητικό να διαμορφώνεται ο κατώτατος μισθός από την κυβέρνηση

28.12.2017 07:44
Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ: Είναι αρνητικό να διαμορφώνεται ο κατώτατος μισθός από την κυβέρνηση - Media

Την άποψη ότι «είναι αρνητικό να διαμορφώνεται ο κατώτατος μισθός από την κυβέρνηση» εξέφρασε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, απαντώντας ουσιαστικά στη δήλωση της υπουργού Εργασίας, Εφης Αχτσιόγλου, ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αύξηση του κατώτατου μισθού το 2018.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6» ο κ. Καββαθάς ζήτησε επίσης την επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων.

«Τα αποτελέσματα από τη μέθοδο αυτής, της επέμβασης της κυβέρνησης στη διαμόρφωση του κατώτατου μισθού, από το 2012 ήταν αρνητικά και στην ανεργία και στην ανταγωνιστικότητα ενώ υπάρχει πλέον και εργασιακή ζούγκλα», είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ακόμα την ανάγκη να υπάρξει μείωση στους άμεσους και έμμεσους φορολογικούς συντελεστές. «Τα 100 δισ. σε οφειλές δείχνουν ότι υπάρχει αδυναμία καταβολής των φόρων» σημείωσε ενώ παραδέχθηκε ότι υπάρχει η λογική της αποφυγής αποδείξεων από τους εμπόρους προσθέτοντας ότι «οταν μπαίνει η λογική “ο σώζων εαυτόν σωθήτω” μην ψάχνουμε για νομιμότητα».

Τέλος, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ έκανε λόγο για περιστατικά εργοδοτών που κατέβαλαν το δώρο των Χριστουγέννων και στη συνέχεια το πήραν πίσω από τους εργαζομένους. Πρόκειται, όπως είπε, για ένα φαινόμενο που «δεν είναι σε μεγάλη έκταση» αν και «έχω ακούσει ότι συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:04