search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 01:23
MENU CLOSE

Η αιθαλομίχλη κάλυψε Λάρισα και Βόλο (Video)

28.12.2017 09:09
Η αιθαλομίχλη κάλυψε Λάρισα και Βόλο (Video) - Media

 

Αύξηση της αερορύπανσης σε Λάρισα και Βόλο κατέγραψαν οι σταθμοί μέτρησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με ενημέρωση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, οι αέριοι ρύποι ήταν αυξημένοι στις 24,25 και 26 Δεκεμβρίου τόσο στη Λάρισα όσο και στον Βόλο κυρίως της βραδινές ώρες. Ο κ. Αγοραστός εφιστά την προσοχή των πολιτών σχετικά με τα υλικά καύσης που χρησιμοποιούνται σε τζάκια και σόμπες για τη θέρμανση.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε ανακοίνωσή της επισημαίνει: «Σύμφωνα με τις μετρήσεις του Σταθμού Μέτρησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης Λάρισας και Βόλου παρουσιάζονται αυξημένες συγκεντρώσεις σωματιδίων κυρίως τις βραδινές ώρες της ημέρας (από 20:00 έως 04:00), ιδιαίτερα όταν επικρατούν συνθήκες άπνοιας και υψηλής σχετικής υγρασίας, ενώ τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας οι τιμές κυμαίνονται σε κανονικά επίπεδα. Αυτό οφείλεται, αυτή την εποχή, στις καύσεις για τη θέρμανση των κτιρίων και κυρίως στη χρήση του ξύλου ως καυσίμου στα τζάκια και στις σόμπες των κατοικιών».

Μεταξύ άλλων, στη ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Θεσσαλίας συστήνει στους πολίτες και ειδικά στους ανθρώπους με προβλήματα υγείας να αποφύγουν κάθε  σωματική άσκηση – δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους. Επίσης, συστήνει στους πολίτες να περιορίσουν τη χρήση τζακιών και σομπών για τη θέρμανση των κτιρίων, ιδιαίτερα τις ημέρες που επικρατούν συνθήκες άπνοιας και αυξημένης υγρασίας, ενώ υπενθυμίζει πως απαγορεύεται η καύση συνθετικής ξυλείας και άλλων επικίνδυνων υλικών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 01:21