Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Δυσκολία: Μέτριο
Χρόνος: 4 λεπτά
Κόστος: Φθηνό
Τύπος: Εορταστικό
Υλικά
Εκτέλεση
Βράζουμε τα συκωτάκια και το στομάχι της γαλοπούλας και τα ψιλοκόβουμε. Μουσκεύουμε και σταφίδες σε λίγο κρασί. Καθαρίζουμε τα κάστανα και τα κόβουμε στη μέση. Πλένουμε, καθαρίζουμε και στραγγίζουμε τη γαλοπούλα.
Σε κατσαρόλα ρηχή λιώνουμε το βούτυρο ροδίζουμε το κρεμμύδι προσθέτουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε . Τον σβήνουμε με το κρασί και σκεπάζουμε την κατσαρόλα για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι, το κουκουνάρι, τα κάστανα, τις σταφίδες, τα συκωτάκια, το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα, τη ζάχαρη, το δρόμο κρέατος. Το αφήνουμε να βράσει 20 λεπτά.
Πασπαλίζουμε τη γαλοπούλα εσωτερικά και εξωτερικά με αλάτι και πιπέρι. Γεμίζουμε καλά τη γαλοπούλα και κλείνουμε το άνοιγμα της κοιλιάς. Την αλείφουμε με λεμόνι και βούτυρο, τη τοποθετούμε σε ταψί με ένα φλιτζάνι νερό και καλύπτουμε με τρία φύλλα αλουμινόχαρτο το ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε 180 βαθμούς για 4 ώρες.
Την πρώτη ώρα την ανοίγουμε και τη γυρνάμε. Αν έχει εξατμιστεί το νερό προσθέτουμε λίγο.
Την δεύτερη ώρα την ξαναγυρνάμε.
Την τρίτη ώρα τη βγάζουμε και προσθέτουμε δίπλα τις πατάτες το βούτυρο το χυμό λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο νερό. Το σκεπάζουμε και ψήνουμε ακόμα 1 ώρα. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και την αφήνουμε ακόμα 1 ώρα, να ροδίσουν οι πατάτες και η γαλοπούλα. Για να σερβίρουμε ανακατεύουμε τη γέμιση που έχει περισσέψει στην κατσαρόλα με τη γέμιση της γαλοπούλας . Μπορούμε να συνοδεύσουμε με βερίκοκα και δαμάσκηνα σωτέ.
Πηγή: tasty-day
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.