01/04/2020 05:54:38

Μάρδας για Σκόπια: Το κρατίδιο θα μπορούσε να ονομαστεί «Δακία»

Μάρδας: Έχω λάβει επίδομα ενοικίου, θα το επιστρέψω - Media

Για τα «λάθη της κυβέρνησης» κλήθηκε να μιλήσει στον ΘΕΜΑ 104,6  ο Δημήτρης Μάρδας. Λέγοντας πως «δεν υπάρχει επιστήμονας ή πολιτικός που να μην κάνει λάθη», ο πρώην υπουργός επικεντρώθηκε στο θετικό ισοζύγιο, στο σύνολο δηλαδή των πράξεων, όπως χαρακτηριστικά είπε. «Σαφώς και υπάρχουν λάθη αλλά το σύνολο της πολιτικής έχει αποδώσει καθαρό συν» τόνισε. 

Για το «Σκοπιανό»: «Η χρήση του όρου Μακεδονία από το συγκεκριμένο κρατίδιο (σ.σ τα Σκόπια) ιστορικά είναι απαράδεκτη και αυτό αποδεικνύεται με πάρα πολλούς τρόπους» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για να σημειώσει πως η λύση στο θέμα του ονόματος είναι συνάρτηση πολλών πραγμάτων. 

Για τον κ. Μάρδα πρέπει στο θέμα να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση που να διασφαλίζει την ειρήνη στην περιοχή. Ωστόσο ήταν κάθετος πως ο όρος «Μακεδονία», όπως χρησιμοποιείται τώρα, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί. «Το θέμα πρέπει να κλείσει» είπε ο πρώην υπουργός και μάλιστα πρότεινε να χρησιμοποιείται ο όρος «Δακία», ο οποίος βρίσκεται στους χάρτες. «Αν δείτε παλαιούς χάρτες σε παλαιότερα μουσεία θα βρείτε τον όρο στην περιοχή» εξήγησε.  

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.