search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:22
MENU CLOSE

Ραχόι προς Πουτζντεμόν: Eίναι τρελό να λες ότι θα κυβερνήσεις από το εξωτερικό

29.12.2017 14:49
Ραχόι προς Πουτζντεμόν:  Eίναι τρελό να λες ότι θα κυβερνήσεις από το εξωτερικό - Media
 
Ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι χαρακτήρισε σήμερα «παράλογο» το γεγονός ότι ο καθαιρεθείς πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν θέλει να κυβερνήσει την Καταλονία από το Βέλγιο, όπου έχει καταφύγει για να διαφύγει από τις δικαστικές διώξεις.
 
«Είναι παράλογο να προσποιείται ότι είναι πρόεδρος μιας περιφέρειας ενώ ζει στο εξωτερικό και ακόμη πιο παράλογο να προσποιείται ότι ασκεί αυτά τα καθήκοντα από το εξωτερικό», δήλωσε ο Ραχόι στους δημοσιογράφους, μια εβδομάδα αφότου τα αυτονομιστικά κόμματα ανανέωσαν την πλειοψηφία τους στο περιφερειακό κοινοβούλιο.
 
Ο Ραχόι ανακοίνωσε πως συγκαλεί την πρώτη συνεδρίαση του νέου κοινοβουλίου για τις 17 Ιανουαρίου. Ο πρώτος γύρος της ψηφοφορίας για να εκλεγεί ο πρόεδρος της περιφέρειας θα διεξαχθεί μέσα στις δέκα επόμενες ημέρες, υπενθύμισε.
 
Το ψηφοδέλτιο του Πουτζντεμόν είναι αυτό που συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους των υποστηρικτών της ανεξαρτησίας στις περιφερειακές εκλογές της 21ης Δεκεμβρίου. Οι οπαδοί του εξετάζουν το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος εξ αποστάσεως για την αρχηγία της περιφερειακής κυβέρνησης.
 
Το αντίπαλο αυτονομιστικό κόμμα, η Δημοκρατική Αριστερά της Καταλονίας (ERC), τον καλεί αντίθετα να επιστρέψει στην Ισπανία, όπου είναι πιθανό να συλληφθεί και να φυλακισθεί, όπως ο επικεφαλής της ERC Οριόλ Ζουνκέρας.
 
Αμφότεροι κατηγορούνται για «εξέγερση» και «αποσχιστική δράση», όπως και περίπου 20 άλλοι αυτονομιστές ηγέτες, για τον ρόλο τους στην απόπειρα απόσχισης της Καταλονίας, το κοινοβούλιο της οποίας κήρυξε στις 27 Οκτωβρίου την ανεξαρτησία της ισπανικής αυτής περιφέρειας.
 
(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:22