search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 02:56
MENU CLOSE

Συνελήφθη 29χρονος στη Δάφνη για την υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών με ταχύπλοα σκάφη από την Αλβανία στην Ελλάδα

30.12.2017 09:33
Συνελήφθη 29χρονος στη Δάφνη για την υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών με ταχύπλοα σκάφη από την Αλβανία στην Ελλάδα - Media

 

Συνελήφθη 29χρονος από την Αλβανία στη Δάφνη, καθώς φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση της μεταφοράς 1.598,2 κιλών ακατέργαστης κάνναβης με ταχύπλοο σκάφος από την Αλβανία στην Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε στις 24 και 25 Νοεμβρίου στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχουν προφυλακιστεί έως σήμερα 11 άτομα (2 Έλληνες, 2 Ιταλοί, 6 Αλβανοί και 1 Βούλγαρος).

Σύμφωνα με στοιχεία, ένας από τους προφυλακισθέντες, 65χρονος Έλληνας επιχειρηματίας είχε εξασφαλίσει στο κύκλωμα υπερσύγχρονα και ειδικά μετασκευασμένα ταχύπλοα σκάφη για τη μεταφορά των ναρκωτικών. 

Το ένα σκάφος είναι αυτό που καταδίωξε το Λιμενικό Σώμα από τα ελληνικά χωρικά ύδατα κοντά στην Αλβανία έως την Τζια, ενώ ένα δεύτερο παρόμοιων δυνατοτήτων και ιπποδύναμης σκάφος κατασχέθηκε σε πάρκινγκ σκαφών ενός 43χρονου Έλληνα που και αυτός έχει ήδη προφυλακιστεί.

Ο 65χρονος φέρεται να υποστήριξε στην απολογία του ότι πράγματι είχε εταιρεία που ναύλωνε ταχύπλοα σκάφη σε τρίτους, αλλά δεν είχε καμία σχέση με τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών.

Ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης πάντως φέρεται ένας Ιταλός, 31 ετών, ο οποίος απολογήθηκε και ήδη προφυλακίστηκε. Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε ότι βρισκόταν στην Ελλάδα για να παραλάβει σκάφος που ανήκε στον Έλληνα επιχειρηματία, προκειμένου, με την ιδιότητα του πλοηγού, να το μεταφέρει σε ναυπηγεία της Ιταλίας για επισκευές και πως δεν γνώριζε οτιδήποτε για τις ναρκωτικές ουσίες και τη μεταφορά τους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43