search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 05:00
MENU CLOSE

Πώς θα εξαφανίσετε τους λεκέδες από κόκκινο κρασί

31.12.2017 12:17
Κολπική μαρμαρυγή: Αυξημένος ο κίνδυνος για όσους πίνουν αλκοόλ - Media

Ο λεκές από κόκκινο κρασί αποτλεί έναν από τους χειρότερους εφιάλτες για καθάρισμα.

Αν σας έπεσε στο αγαπημένο σας φόρεμα ή στο ακριβό σας τραπεζομάντηλο, δεν χρειάζεται όμως να πανικοβληθείτε, καθώς υπάρχει τρόπος να εξαφανιστεί.

Με μερικά απλά βήματα, μπορείτε να τον εξαφανίσετε χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

– Με το που πέσει κρασί στο ύφασμα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ταμπονάρετε τον λεκέ με χαρτί κουζίνας. Δεν πρέπει να τρίψετε καθόλου το σημείο, καθώς ο λεκές θα απλωθεί παντού.

– Ρίξε πάνω στο λεκιασμένο σημείο λίγη ποσότητα λευκού κρασιού. Θα βοηθήσει στην εξουδετέρωση της οξύτητας του κόκκινου κρασιού, και επομένως στο να φύγει ευκολότερα ο λεκές.

– Σε ένα μπολάκι ρίξε ίση ποσότητα λευκού ξυδιού και μαγειρικής σόδας. Ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και έπειτα άπλωσέ το πάνω στο λεκέ. Άφησε το μείγμα να δράσει για περίπου 5 λεπτά και έπειτα ξέπλυνε καλά. Στη συνέχεια, πλύνε το ρούχο ή το τραπεζομάντηλό σου στο πλυντήριο.

– Σε περίπτωση που ο λεκές είναι μικρός και δεν έχει ποτίσει το κάτω μέρος του υφάσματος, βάλε γρήγορα μια στεγνή πετσέτα από κάτω για να προλάβεις τα χειρότερα.

Πηγή: baby.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24