search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:45
MENU CLOSE

Τουρκία: Υπό κράτηση 20 άτομα για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος

31.12.2017 13:09
Τουρκία: Υπό κράτηση 20 άτομα για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος - Media

 

Στη διάρκεια επιδρομών που πραγματοποίησε στην Κωνσταντινούπολη, η τουρκική αστυνομία έθεσε υπό κράτηση 20 άτομα, από τα οποία τα 15 είναι ξένοι υπήκοοι, ως ύποπτα για σχέσεις με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, ενισχύοντας τα μέτρα ασφαλείας πριν από την πρώτη επέτειο της επίθεσης σε νυκτερινό κέντρο που είχε στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

Οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης χθες Σάββατο και είχαν στόχο τέσσερις τοποθεσίες σ’ όλη την πόλη, αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της η αστυνομία, η οποία δεν κάνει γνωστές τις εθνικότητες των ξένων υπόπτων.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή μετέδωσε πως οι ύποπτοι πιστεύεται ότι σχεδίαζαν επίθεση στην πόλη κατά τους εορτασμούς της παραμονής της Πρωτοχρονιάς.

Τις τελευταίες ημέρες η τουρκική αστυνομία έχει εντείνει τις επιχειρήσεις της εναντίον υπόπτων για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος. Την Πέμπτη και την Παρασκευή έθεσε υπό κράτηση περίπου 195 άτομα.

Σήμερα, παραμονή Πρωτοχρονιάς, ο αριθμός των εν υπηρεσία αστυνομικών έχει διπλασιαστεί σε 37.000 και δημόσιες εορταστικές εκδηλώσεις ματαιώθηκαν ή απαγορεύθηκαν σε ορισμένες περιφέρειες για λόγους ασφαλείας, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Πολλές οδοί σε περιοχές στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης θα παραμείνουν κλειστές ενώ σε ορισμένες περιοχές δεν θα επιτρέπεται η είσοδος βαρέων οχημάτων, έχει ανακοινώσει επίσης η αστυνομία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:43