search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:49
MENU CLOSE

Κόστα Ρίκα: Δέκα τουρίστες ανάμεσα στους 12 νεκρούς στη συντριβή αεροσκάφους

01.01.2018 07:07
Κόστα Ρίκα: Δέκα τουρίστες ανάμεσα στους 12 νεκρούς στη συντριβή αεροσκάφους - Media

 

 

 

 

Η συντριβή ενός μικρού επιβατικού αεροσκάφους στην Κόστα Ρίκα την Κυριακή είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 10 πολίτες των ΗΠΑ και δύο ντόπιοι πιλότοι, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Τα αίτια της συντριβής δεν είναι ακόμη γνωστά, σημείωσε ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας της χώρας. Το δυστύχημα σημειώθηκε στην ορεινή περιοχή Πούντα Ισλίτα, ένα ιδιαίτερα δημοφιλές τουριστικό θέρετρο, στην επαρχία Γουανακάστε, περίπου 230 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας Σαν Χοσέ.

Ο Ένιο Κουμπίγιο, διευθυντής της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας της Κόστα Ρίκα, είπε σε ΜΜΕ της χώρας ότι ανάμεσα στους νεκρούς είναι 10 ξένοι τουρίστες και οι δύο κοσταρικανοί πιλότοι του αεροσκάφους, που ανήκε στην εταιρεία Nature Air.

Δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος του αερομεταφορέα για σχόλια.

Η Λάουρα Τσιντσίγια, πρώην πρόεδρος της Κόστα Ρίκα (2010-2014) ανέφερε μέσω Twitter ότι το ένα από τα μέλη του πληρώματος του αεροπλάνου, ενός μονοκινητήριου Cessna 208 Caravan, ήταν εξάδελφός της.

«Δεν υπάρχει κανένας επιζών», δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας Γκουστάβο Μάτα και πρόσθεσε ότι θα χρειαστεί να γίνουν νεκροψίες-νεκροτομές για να επιβεβαιωθούν ο αριθμός και οι ταυτότητες των θυμάτων διότι τα πτώματα έχουν απανθρακωθεί.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:44