search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 03:38
MENU CLOSE

Και το ΚΙΣΕ καταδικάζει τις δηλώσεις του ραβίνου Φριζή

02.01.2018 14:54
Και το ΚΙΣΕ καταδικάζει τις δηλώσεις του ραβίνου Φριζή - Media

 

Μετά την πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα, και το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδας (ΚΙΣΕ) προχώρησε σε ξεκάθαρη καταδίκη των δηλώσεων του ραβίνου Μορντεχάι Φριζή που αφορούσαν στον «Ρουβίκωνα».

Συγκεκριμένα, ως «απαράδεκτες και προκλητικές» χαρακτηρίζει το ΚΙΣΕ τις δηλώσεις του Μορντεχάι Φριζή για την επίθεση με μπογιές του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία του Ισραήλ.
 
«Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος αποδοκιμάζει τις απαράδεκτες και προκλητικές δηλώσεις του ραβίνου Μορντεχάι Φριζή, που διαμένει στο Ισραήλ και ουδεμία σχέση έχει με τον Ελληνικό Εβραϊσμό και τις Ισραηλιτικές Κοινότητες στην Ελλάδα» τονίζεται σε σημερινή ανακοίνωση του ΚΙΣΕ.
 
«Οι ακραίες αυτές απόψεις, άλλωστε, που δεν συνάδουν με τις αξίες της Εβραϊκής θρησκείας, ήταν και ένας από τους λόγους για τους οποίους δεν μπόρεσε να παραμείνει ούτε στην Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, όπου υπηρέτησε για κάποιο μικρό διάστημα» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.
 
Σημειώνεται ακόμα ότι «το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος θεωρεί ότι αυτές οι κραυγές φανατισμού και μισαλλοδοξίας υπονομεύουν την ομαλή συμβίωση των ανθρώπων με διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσεις».
 
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η πρεσβεία του Ισραήλ είχε χαρακτηρίσει ως ακραίες τις δηλώσεις του Μορντεχάι Φριζή, κάνοντας λόγο για προσωπική άποψη, η οποία δεν έχει καμία σχέση με την επίσημη θέση της πρεσβείας.
 
(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24