search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:12
MENU CLOSE

Αλέξης, ο τεκμηριωμένος: Τι απέγινε ο πιο θρυλικός ακροατής του ΣΠΟΡ FM (Audio)

02.01.2018 15:30
Αλέξης, ο τεκμηριωμένος: Τι απέγινε ο πιο θρυλικός ακροατής του ΣΠΟΡ FM (Audio) - Media

 

Aλέξης από Χαλάνδρι, αυθεντικός και τεκμηριωμένος. Ή Αλέξης από Χαλάνδρι Μαυρούκος.

Οι λέξεις αυτές ήταν οι πρώτες που άκουγες σε κάθε τηλεφώνημα του θρυλικού αυτού ακροατή των αθλητικών ραδιοφώνων και ήξερες ότι θα ακολουθούσε παραλήρημα που θα έφερνε δάκρια γέλιων στα μάτια σου.

Ο Αλέξης ξεκίνησε την προσωπική του «καριέρα» ως τηλεφωνικός σχολιαστής του αθλητικού ραδιοφώνου από τη δεκαετία του ’90 στον ιστορικό Spint FM. Σε όσες εκπομπές έδιναν βήμα σχολιασμού στο κοινό ο Αλέξης ήταν παρών. Στο «Καφενείο» των Φιλάθλων του Γιώργου Γεωργίου, στους «Τρεις Σωματοφύλακες» (Σταύρος Βρανάς, Αργύρης Παγαρτάνης, Παναγιωτάς) αλλά και στη μεταμεσονύκτια εκπομπή του αδικοχαμένου παραγωγού και γιατρού Νίκου Πολυδωρόπουλου.

Ήταν καλοκαίρι του 1998, η Γαλλία σήκωνε το μουντιάλ, όταν ο Αλέξης έκανε το μεγάλο μπαμ σαν ακροατής. Η χαρακτηριστική του φωνή, οι ατάκες του, οι επιθέσεις γραφικότητας στους προηγούμενους ακροατές αλλά και το δυνατό του γέλιο στο τέλος κάθε μεγάλης του ατάκας ήταν αυτά που τον ξεχώρισαν ανάμεσα σε πολλούς «ποδοσφαιρικούς αναλυτές» του τηλεφώνου. 

Για όσους μάλιστα θυμούνται την βραχύβια εκπομπή «Τρεις Σωματοφύλακες», 00.00-02.00 τα ξημερώματα, η οποία δεν έχει αθλητικό ύφος, θα θυμούνται την καθημερινή παρουσία του Αλέξη, ο οποίος ξεκινούσε πάντα με κάποιο αφόρητα κακό ανέκδοτο που απογείωνε μόνο με το δικό του τρανταχτό γέλιο παρασέρνοντας και τους τρεις παραγωγούς.

Μετέπειτα πέρασε σαν ακροατής στον ΣΠΟΡ FM και έγραψε ιστορία αφού πλέον οι εκπομπές που έβγαινε απλώθηκαν στη διάρκεια της ημέρας. Έγινε μασκότ των ακροατών, συνομιλούσε με ακροατές, η φωνή του γέμισε δεκάδες σποτάκια και οι ατάκες του λατρεύτηκαν ακόμα και από μη παναθηναϊκούς ακροατές. Aκόμα και στις πιο πηγμένες από τηλεφωνήματα ημέρες, όταν οι υπόλοιποι ακροατές διαμαρτύρονταν ότι δεν μπορούσαν να βγάλουν γραμμή, ο Αλέξης ήταν παρών καθώς κατά δική του δήλωση «ήξερε το κόλπο για να βγάζει γραμμή».

Και κάπου εκεί, περίπου δέκα χρόνια πριν, ο Αλέξης εξαφανίστηκε. Ο αστικός μύθος που λέει ότι ήταν μία περσόνα που τρόλαρε τα πάντα, που δεν ήταν καν Παναθηναϊκός, δεν έχει επιβεβαιωθεί. Ούτε οι φήμες ότι δούλευε σε κάποια μεγάλη εταιρεία και τα αφεντικά του του ζήτησαν να διακόψει τις τηλεφωνικές επικοινωνίες με τα αθλητικά ραδιόφωνα. Ο ίδιος εξάλλου από την εποχή του Sprint FM είχε αφήσει ένα πέπλο μυστηρίου γύρω από τη δουλειά του, αφού κατά καιρούς έλεγε πως δουλεύει και στο εξωτερικό.

Ας θυμηθούμε κάποια από τα θρυλικά του τηλεφωνήματα, τα οποία τον κρατούν τόσα χρόνια ακόμα στις καρδιές των φανατικών ακροατών των αθλητικών ραδιοφώνων.

Πηγή: dailymedia.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:10