search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:14
MENU CLOSE

Πέθανε η μεταφράστρια του Έκο, Έφη Καλλιφατίδη

02.01.2018 16:27
Πέθανε η μεταφράστρια του Έκο, Έφη Καλλιφατίδη - Media
 
Έφυγε από τη ζωή η Έφη Καλλιφατίδη, βασική μεταφράστρια των βιβλίων του Ουμπέρτο Έκο και δεκάδων λογοτεχνικών και δοκιμιακών τίτλων στα ελληνικά, μεταξύ των οποίων και της Οριάνα Φαλάτσι.
 
Είχε επίσης υποτιτλίσει δεκάδες τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες. Παράλληλα, είχε διατελέσει υπεύθυνη υποτιτλισμού του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και είχε συνεργαστεί με πολλά κινηματογραφικά και θεατρικά φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
 
Η Έφη Καλλιφατίδη είχε σπουδάσει αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο και γραφιστική στο Instituto Europeo de Design της Ρώμης.
 
Το ΚΘΒΕ εξέφρασε «τη θλίψη του για την απώλεια της Έφης Καλλιφατίδη, της εξαιρετικής μεταφράστριας δεκάδων λογοτεχνικών και δοκιμιακών έργων στην ελληνική γλώσσα. Η Έφη Καλλιφατίδη ήταν η επίσημη μεταφράστρια του Ουμπέρτο Έκο επί 35 ολόκληρα χρόνια, ενώ παράλληλα, είχε υποτιτλίσει δεκάδες τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες, αλλά και όπερες μεγάλων δημιουργών.
 
Με το ΚΘΒΕ συνεργάστηκε ως μεταφράστρια στην παράσταση “Χορός μεταμφιεσμένων” του Τζουζέπε Βέρντι, που παρουσιάστηκε από την Όπερα Θεσσαλονίκης το 2004, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Καρατζά και μουσική διεύθυνση Γιώργου Βαγιανού και Dejan Savic, στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:13