search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:07
MENU CLOSE

Τι προτείνει το Πολυτεχνείο για να αναπτυχθούν οι ποδηλατόδρομοι σε κάθε δήμο

02.01.2018 16:54
Ισπανία: Ούτε ένα ούτε δυο αλλά 370 νέα μέτρα στήριξης ανακοινώνει ο Σάντσεθ, για να τον… στηρίξουν οι Podemos  - Media

 

«Ποδήλατο στις Ελληνικές Πόλεις-Προτάσεις προς τις Δημοτικές Αρχές» τιτλοφορείται το διαδικτυακό βιβλίο-εγχειρίδιο της Μονάδας Βιώσιμης Κινητικότητας του ΕΜΠ, που απευθύνεται στην ελληνική τοπική αυτοδιοίκηση, με στόχο την ένταξη του ποδηλάτου και των βιώσιμων τρόπων μετακίνησης στο αστικό περιβάλλον.

Το βιβλίο, που είναι διαθέσιμο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.smu.gr/wp-content/uploads/2017/12/podilato_stis_ellinikes_poleis_ONASSI.pdf, υπογράφουν ο καθηγητής του ΕΜΠ, συγκοινωνιολόγος-πολεοδόμος, Θάνος Βλαστός και ο Δρ. πολεοδόμος-συγκοινωνιολόγος του ΕΜΠ, Ευθύμιος Μπακογιάννης, ενώ την έκδοση επιμελήθηκε ο Σπύρος Παπαγεωργίου.

Το Ίδρυμα Ωνάση έχει επιχορηγήσει τη συγγραφή και την έκδοση του εγχειριδίου και εκδότης του βιβλίου είναι η νεοσύστατη ΜΚΟ «Πόλεις για Ποδήλατο-Δίκτυο για το ποδήλατο στις ελληνικές πόλεις», Cities for Cycling www.citiesforcycling.gr

Η Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας δημιουργήθηκε στο ΕΜΠ το 1998, με στόχο να βοηθήσει την ελληνική τοπική αυτοδιοίκηση (Δήμους και περιφέρειες) να ξεπεράσει τις αδυναμίες της και να συμμετάσχει στη μεγάλη στροφή των ευρωπαϊκών πόλεων, όσον αφορά στη μορφή και την οργάνωσή τους.

Η τοπική αυτοδιοίκηση αναγκάζεται πλέον εν τοις πράγμασι, να ενστερνισθεί τη φιλοσοφία της βιώσιμης ανάπτυξης, αφού η ανάπτυξη Στρατηγικών Βιώσιμης Ανάπτυξης αποτελεί πλέον προϋπόθεση για τη χρηματοδότηση οποιουδήποτε μεμονωμένου έργου στους Δήμους.

Το βιβλίο αποπειράται να βοηθήσει την τοπική αυτοδιοίκηση: στην κατανόηση του θεωρητικού υπόβαθρου της μεγάλης περιβαλλοντικής αλλαγής, στα βήματα προετοιμασίας του σχετικού φακέλου, στη χάραξη στρατηγικής, στην οργάνωση της συμμετοχής των πολιτών στον σχεδιασμό, στην προσαρμογή της διοικητικής οργάνωσης του Δήμου στους νέους στόχους, στα βασικά έργα για τη μεταμόρφωση της συμβατικής πόλης του αυτοκινήτου σε πόλη του ποδηλάτου, στις ολοκληρωμένες δράσεις για το ποδήλατο στην πόλη, στον τρόπο οργάνωσης των εκστρατειών ευαισθητοποίησης και παραθέτει παραδείγματα Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας που εκπονήθηκαν από τη Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας του ΕΜΠ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:04