search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 05:25
MENU CLOSE

Ιερέας και το ποίμνιό του ξορκίζουν το γλυπτό στο Π. Φάληρο – «Συνενοχή στη βλασφημία και τον …σατανά» (Video)

03.01.2018 09:04
Ιερέας και το ποίμνιό του ξορκίζουν το γλυπτό στο Π. Φάληρο – «Συνενοχή στη βλασφημία και τον …σατανά» (Video) - Media

 

Επίσκεψη από ομάδα …πιστών με επικεφαλής τον ιερέα Πατάπιο Αργυρό της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας Π.Φαλήρου, δέχτηκε το άγαλμα «Phylax» που κοσμεί την είσοδο της πόλης.

Το άγαλμα του γνωστού καλλιτέχνη Κωστή Γεωργίου έχει χαρακτηριστεί από κάποιους ως αμφιλεγόμενο και έχει έγινε πρόσφατα στόχος βανδαλισμών με άσπρη μπογιά.

Στο βίντεο εμφανίζεται η ομάδα πιστών που κρατά ελληνικές σημαίες με θρησκευτικά σύμβολα και εικόνες να περπατά στους δρόμους της πόλης και να συγκεντρώνεται μπροστά στο άγαλμα.

Εκεί ο ιερέας προέβη σε ένα σκοταδιστικό κήρυγμα περί προσβολής της πίστης, χαρακτηρίζοντας το έργο «δαίμονα» ζητώντας παράλληλα την απομάκρυνση του.

Σε επιστολή του προς τον δήμαρχο τον χαρακτηρίζει συμμέτοχο στη βλασφημία και συνένοχο με τον σατανά.

Ο καλλιτέχνης του έργου ερωτηθείς από την Athens Voice για το συμβολισμό του έργου και αν συνδεετεται με την θρησκεία είχε απαντήσει:

Απεχθάνομαι κάθε είδος συμβολισμού και κάθε μορφής τυποποίηση που παραπέμπει σε σχολές και ρεύματα ή σε κάποιας μορφής σοσιαλιστικό ρεαλισμό. Πιστεύω στην αυθυπαρξία και την αυτονομία  του έργου, που έχει την δική του αντήχηση και τον λόγο της ύπαρξής του. Στη θέση του τωρινού έργου θα μπορούσα να είχα τοποθετήσει μια κόκκινη σφαίρα, ένα οποιοδήποτε αφηρημένο σχήμα, ή οτιδήποτε άλλο θα εξυπηρετούσε τη λογική του συγκεκριμένου τοπίου. Είμαι βέβαιος ότι και σε αυτήν την περίπτωση πάλι θα υπήρχαν αντιδράσεις. Η οπτική του ελληνικού κοινού τείνει περισσότερο προς την άρνηση οποιουδήποτε νέου στοιχείου διαταράσσει την αστική ισορροπία και  ξεβολεύει από τα συνήθη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10