search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:49
MENU CLOSE

Άγρια επίθεση στην Μπριζίτ Μακρόν – «Συμπεριφέρεται σαν “βασίλισσα της Γαλλίας”» (Photos)

03.01.2018 14:04
Άγρια επίθεση στην Μπριζίτ Μακρόν - «Συμπεριφέρεται σαν "βασίλισσα της Γαλλίας"» (Photos) - Media

 

Μόλις οκτώ μήνες μετά την ανάληψη της γαλλικής προεδρίας από τον σύζυγό της, Εμανουέλ Μακρόν, η Μπριζίτ Μακρόν βρίσκεται για άλλη μια φορά στο στόχαστρο γαλλικών ΜΜΕ αλλά και χρηστών των social media για την εν γένει συμπεριφορά της ως «πρώτη κυρία» της χώρας.

Οι χαρακτηρισμοί που πλέον συνοδεύουν την Μπριζίτ Μακρόν δεν είναι καθόλου κολακευτικοί: από «βασίλισσα της Γαλλίας» ως «Μαρία Αντουανέτα», πολλοί Γάλλοι σχολιαστές έσπευσαν να καυτηριάσουν την παραβίαση του πρωτοκόλλου που προβλέπει η σύζυγος του Γάλλου προέδρου να βρίσκεται ένα βήμα πίσω του και όχι δίπλα του, όταν αυτός πραγματοποιεί επίσημες εμφανίσεις.

Εξ αρχής η Μπριζίτ Μακρόν είχε απορρίψει αυτό τον άγραφο κανόνα, λέγοντας ότι «δεν θεωρώ ότι η γυναίκα πρέπει να είναι πίσω από τον άνδρα», ωστόσο κάποιοι επισήμαναν ότι η παραβίαση του πρωτοκόλλου δείχνει έλλειψη σεβασμού στον θεσμό του Προέδρου και ότι η κριτική δεν ενέχει ίχνος σεξισμού, επισημαίνοντας ότι ο Φίλιππος, σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ πάντα βρίσκεται ένα-δύο βήματα πίσω της όταν εκείνη κάνει επίσημη εμφάνιση.

Παρομοίως, η Κάρλα Μπρούνι φρόντιζε να τηρεί διακριτική απόσταση από τον Νικολά Σαρκοζί, όταν εκείνος ήταν πρόεδρος της Γαλλίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Μπριζίτ Μακρόν έχει δεχθεί σφοδρή κριτική και για τις εμφανίσεις της, οι οποίες θεωρούνται ιδιαίτερα νεανικές και ασύμβατες με την ηλικία της, ωστόσο, άλλοι σημειώνουν ότι η κ. Μακρόν έχει αποτελέσει παράδειγμα προς μίμιση για πολλές γυναίκες της ηλικίας της.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:48