search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:59
MENU CLOSE

Άδειες: Αλλαγές στα κανάλια για τον διαγωνισμό

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2002
04-01-2018
06.01.2018 07:48
adeies-4.jpg
 
Σε μεγάλες αλλαγές προχωρούν οι τηλεοπτικοί σταθμοί, εν όψει του διαγωνισμού των επτά τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου που διενεργεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Το μετοχικό του κεφάλαιο αποφάσισε να αυξήσει το κανάλι του ΑΝΤ1. Σύμφωνα με απόφαση της τακτικής γενικής συνέλευσης της Αntenna TV A.E., το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας αυξήθηκε κατά 39.999.960 ευρώ. Η αύξηση αυτή προήλθε από την κεφαλαιοποίηση ισόποσων απαιτήσεων των υφιστάμενων μετόχων, δηλαδή της οικογένειας Κυριακού. Ύστερα από την αύξηση, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας έφτασε τα 77.020.110 ευρώ.
 
Από την πλευρά του, το Star πραγματοποιεί συγχώνευση στον Όμιλο της Star Investments. Συγκεκριμένα, η ιδιοκτήτρια εταιρεία του Star, Νέα Τηλεόραση Α.Ε., οδεύει σε συγχώνευση με την εταιρεία Λυσιθέα Α.Ε. προκειμένου να αυξηθεί το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας του καναλιού κατά 6.990.315,68 ευρώ. Μετά τη συγχώνευση, το μετοχικό κεφάλαιο της ΝTV Α.Ε. θα αγγίζει τα 26.550.955 ευρώ. Όπως ανέφεραν οι ορκωτοί λογιστές στις «Τυπολογίες», «η αποτίμηση των συγχωνευόμενων εταιρειών προσδιορίζεται για την απορροφώσα εταιρεία NTV A.E. σε 6.600.000 ευρώ και για την απορροφώμενη εταιρεία Λυσιθέα Α.Ε. σε 6.990.315,68 ευρώ», δηλαδή, συνολικά, οι δύο εταιρείες αποτιμώνται στο ποσό των 13.590.315,68 ευρώ. Μάλιστα, η σχέση αξιών ανέρχεται σε 48,564% για τους μετόχους της NTV A.E. και σε 51,436% για τους μετόχους της Λυσιθέα.
 
Οι πληροφορίες λένε ότι η εταιρεία Λυσιθέα Τηλεοπτικές Επιχειρήσεις Α.Ε., με μετοχικό κεφάλαιο που φτάνει τα 7 εκατ. ευρώ, ασχολείται με τη λειτουργία και εκμετάλλευση τηλεοπτικού σταθμού, την παροχή υπηρεσιών επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης, την παραγωγή λεκτικού και οπτικοακουστικού περιεχομένου. Επιπλέον, πληροφορίες αναφέρουν ότι μέτοχος της Λυσιθέας είναι η κυπριακή Visbia Μedia Productions. Εκπρόσωπος της εταιρείας είναι ο πρώην μέτοχος της Νέας Τηλεόρασης (Star) Νίκος Ντάβαρης, ο οποίος είχε συμμετάσχει στην Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος
Περιεχομένου Ανώνυμη Εταιρεία, που διεκδίκησε άδεια στην προηγούμενη δημοπρασία τηλεοπτικών αδειών. 
 
Από την πλευρά της, η εταιρεία του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, Ειδήσεις Ντοτ Κομ Α.Ε., θα πραγματοποιήσει έκτακτη γενική συνέλευση σήμερα με θέμα τη συμμετοχή της εταιρείας στον τηλεοπτικό διαγωνισμό και την εξουσιοδότηση της υποβολής υποψηφιότητας.
 
Τέλος, αύξηση κεφαλαίου σχεδιάζει και το E-TV, υπό τον έλεγχο της Dimera Media Investments του Ιβάν Σαββίδη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε. θα προχωρήσει σε έκτακτη γενική συνέλευση την Τρίτη 9 Ιανουαρίου, δηλαδή μόλις δύο ημέρες πριν από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων του διαγωνισμού. Στη συνέλευση αναμένεται να τεθεί προς συζήτηση και το ζήτημα της επικύρωσης της εκλογής νέου Διοικητικού Συμβουλίου του καναλιού. Πρόεδρος είναι ο Αρτούρ Νταβινιάν, αντιπρόεδρος η Μαρία Γκοντσάροβα, διευθύνων σύμβουλος ο Δημήτρης Δημαρέλης και γραμματέας ο Κωνσταντίνος Φωτιάδης.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:59