search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 15:37
MENU CLOSE

ΥΠΟΙΚ: Το σχέδιο για να κλείσει το κενό των ηλεκτρονικών πληρωμών μέσω e-banking

04.01.2018 07:14
120 δόσεις: Από το φόβο για δημοσιονομική τρύπα 800 εκατ. σε αποταμίευση εκατομμυρίων για το 2020  - Media

Αλαλούμ επικρατεί από χθες Τετάρτη (3/01) στις συναλλαγές με τις τράπεζες για το χτίσιμο του αφορολόγητου, καθώς μισθωτοί, συνταξιούχοι και κατ’ επάγγελμα αγρότες οι οποίοι πλήρωσαν κατά τη διάρκεια του 2017 σημαντικού ύψους ποσά καταναλωτικών δαπανών μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking) σε ιδιωτικές επιχειρήσεις κινδυνεύουν να κληθούν να πληρώσουν άδικα επιπλέον φόρο εισοδήματος.

Η αδυναμία διάκρισης των ποσών που μεταφέρονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς πολλών ιδιωτικών επιχειρήσεων οφείλεται στο γεγονός ότι οι επιχειρήσεις αυτές δεν έχουν ακόμη δηλώσει στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων τους επαγγελματικούς τους λογαριασμούς

Για να «ξεπεραστεί» αυτός ο σκόπελος, το Υπουργείο Οικονομικών το επόμενο διάστημα θα υπογράψει υπουργική απόφαση βάσει της οποίας θα καθορίζεται συγκεκριμένη ημερομηνία μέσα την οποία πρέπει επαγγελματίες και επιχειρήσεις να δηλώσουν το ΙΒΑΝ του επαγγελματικού ή των επαγγελματικών τους λογαριασμών. 

Μόλις δηλωθούν οι εν λόγω λογαριασμοί, το υπουργείο Οικονομικών θα ενημερώσει αυτόματα όλες τις τράπεζες με το σύνολο των ΙΒΑΝ των επαγγελματικών λογαριασμών.

Στη συνέχεια οι τράπεζες – όπως αναφέρει το Βήμα – θα προχωρήσουν σε πλήρη διασταύρωση όλων των ηλεκτρονικών πληρωμές που έχουν γίνει από πολίτες σε αυτούς τους επαγγελματικούς λογαριασμούς και αυτόματα θα ενημερωθούν τα αρχεία των εφοριών για το χτίσιμο του αφορολόγητου. Αξίζει να τονιστεί ότι η ενημέρωση αυτή θα αφορά αναδρομικά όλες τις συναλλαγές από 1η Ιανουαρίου 2017 για να μην υπάρξει ούτε μία μέρα κενό στην πληροφόρηση του συστήματος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 15:36