search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:51
MENU CLOSE

Δικηγόροι σε Τόσκα: Πρέπει να πάρετε μέτρα για την ασφάλεια στους χώρους των δικαστηρίων

04.01.2018 16:26
Δικηγόροι σε Τόσκα: Πρέπει να πάρετε μέτρα για την ασφάλεια στους χώρους των δικαστηρίων - Media

 

Η ασφάλεια στους χώρους των δικαστηρίων βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης εκπροσώπων των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών και Πειραιώς με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νικόλαο Τόσκα.

Από την πλευρά του δικηγορικού σώματος, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), επισημάνθηκε η υποχρέωση της Πολιτείας να λάβει άμεσα, αποτελεσματικά μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας των χώρων των δικαστηρίων και την προστασία των δικηγόρων.

Συγκεκριμένα, οι δικηγόροι ζήτησαν:

1. Να λειτουργήσει άμεσα το δεύτερο μηχάνημα ελέγχου στην κάτω πύλη της πρώην Σχολής Ευελπίδων, το οποίο παραμένει ανενεργό.

2. Να διασφαλιστεί η είσοδος, αποκλειστικά και μόνον δικηγόρων, στην κάτω πύλη της πρώην Σχολής Ευελπίδων, όπως έχει ήδη προβλεφθεί και να λειτουργήσει η -ανενεργός σήμερα- πύλη εισόδου δικηγόρων στο Εφετείο Αθηνών.

3. Να ληφθούν πρόσθετα μέτρα ασφαλείας στον χώρο της πρώην Σχολής Ευελπίδων και ιδίως, πεζές περιπολίες εντός του χώρου των δικαστηρίων και τοποθέτηση ενισχυτικού σιδηρού πλέγματος περιμετρικά.

4. Να ληφθούν τα αναγκαία, προληπτικά και προστατευτικά μέτρα, ώστε να αποτραπούν στο μέλλον φαινόμενα καταστολής, όπως τα πρόσφατα στο Ειρηνοδικείο Αθηνών.

Παράλληλα, επισημάνθηκε η ανάγκη βελτίωσης των σχέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας και των δικηγόρων και επισημάνθηκε η ανάγκη να γίνεται σεβαστή και να διασφαλίζεται η σύννομη και αποτελεσματική επικοινωνία των δικηγόρων με τους πελάτες τους, ιδίως εντός των Αστυνομικών Τμημάτων, κατά την διάρκεια της προανάκρισης.

Επίσης, επισημάνθηκε η αναγκαιότητα τήρησης από τα αστυνομικά όργανα, των διατάξεων του Κώδικα Δικηγόρων, που αποκλείουν την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας στα πλημμελήματα που φέρεται να έχει διαπράξει δικηγόρος και απαγορεύουν τη σύλληψη δικηγόρου κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Ο Νικόλαος Τόσκας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΔΣΑ, δεσμεύθηκε ότι θα μελετήσει τα θέματα αυτά και θα προβεί στις δέουσες ενέργειες.

Στη επίμαχη συνάντηση παραβρέθηκαν οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών και Πειραιά, Δημήτριος Βερβεσός και Γεώργιος Σταματογιάννης, αντίστοιχα, καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΑ, Δημήτριος Αναστασόπουλος, Φώτιος Κωτσής, Θέμης Σοφός, Παναγιώτης Περάκης και Μιχαήλ Καλαντζόπουλος.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:45