23/01/2021 13:09:34

Ο Μπερλουσκόνι ψάχνει συμμάχους - Μιλά με την Λέγκα του Βορρά

Ο Μπερλουσκόνι ψάχνει συμμάχους - Μιλά με την Λέγκα του Βορρά - Media
 
Μακρά τηλεφωνική συνομιλία είχε σήμερα ο ηγέτης του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια και πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι με τον γραμματέα της Λέγκα Ματτέο Σαλβίνι, με στόχο την επισημοποίηση της εκλογικής συνεργασίας τους.
 
Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τις επόμενες ημέρες ο Μπερλουσκόνι, ο Σαλβίνι και η επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος «Αδέλφια της Ιταλίας», Τζόρτζια Μελόνι, αναμένεται να συναντηθούν, με στόχο τον ακριβή καθορισμό του προγράμματός τους, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 4ης Μαρτίου.
 
Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό όμιλο ιδιοκτησίας της οικογένειας Μπερλουσκόνι, τα κύρια σημεία στα οποία θα βασίζεται το εκλογικό αυτό πρόγραμμα, θα είναι η μείωση των φόρων με τον γνωστό ενιαίο φόρο Flat tax, (o oποίος και περιορίζει την δημόσια υγεία και πρόνοια), η καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης, η ενίσχυση της δημόσιας τάξης και η προσφορά κινήτρων στους εργοδότες για να κάνουν προσλήψεις, κυρίως εργαζομένων μέχρι τριάντα ετών.
 
«Οι δυνάμεις της κεντροδεξιάς είναι κοντά στο 40% και θα κερδίσουν τις εκλογές, χάρη στην καθοριστική συμβολή της Λέγκα», δήλωσε σήμερα ο Σαλβίνι. Θα πρέπει να αποσαφηνισθεί, όμως, πως θα τοποθετηθεί το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (του οποίου η Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι είναι μέλος), τόσο απέναντι στην συμμαχία του Ιταλού πολιτικού και μεγιστάνα με την Λέγκα, όσο και σε εκείνη με τα ακροδεξιά Αδέλφια της Ιταλίας, που στο παρελθόν, μεταξύ των άλλων, διετύπωσαν την άποψη ότι η παράτυπη μετανάστευση πρέπει να σταματήσει με κάθε μέσο.
 
Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, βάσει των μέχρι τώρα δεδομένων, δεν θα μπορεί να είναι υποψήφιος στις εκλογές, εξαιτίας καταδίκης του για φορολογική απάτη, η οποία επιβεβαιώθηκε και από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.
 
Υπάρχουν σχολιαστές, τέλος, οι οποίοι θεωρούν ότι μετεκλογικά, (αν υπάρξει η απαιτούμενη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο) το όλο σκηνικό θα μπορούσε και να ανατραπεί, με σύσταση κυβέρνησης συνεργασίας ανάμεσα στην Φόρτσα Ιτάλια και στο κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού Ματτέο Ρέντσι.
 
(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.