search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:04
MENU CLOSE

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Τέλος η βοήθεια στο Πακιστάν

04.01.2018 21:30
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Τέλος η βοήθεια στο Πακιστάν - Media

 

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε την αναστολή χορήγησης στρατιωτικής οικονομικής βοήθειας στο Πακιστάν, έως ότου το Ισλαμαμπάντ αναλάβει δράση ενάντια στους Αφγανούς Ταλιμπάν και το δίκτυο Χακάνι, που η Ουάσιγκτον πιστεύει ότι αποσταθεροποιούν την περιοχή.

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Νάουερτ δήλωσε ότι δεν ήταν σε θέση να αναφέρει το οικονομικό ύψος της βοήθειας που αναστέλλεται, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση ακόμη υπολογίζει τα είδη των ενισχύσεων που επηρεάζονται από την απόφαση. Σημείωσε πως μέρος της βοήθειας μπορεί να συνεχίσει να χορηγείται αν το Ισλαμαμπάντ λάβει αποφασιστική δράση ενάντια στις οργανώσεις.

«Σήμερα μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι αναστέλλουμε…τη χορήγηση στρατιωτικής οικονομικής βοήθειας μόνο στο Πακιστάν αυτή τη στιγμή, έως ότου η πακιστανική κυβέρνηση λάβει αποφασιστική δράση ενάντια σε οργανώσεις, μεταξύ των οποίων οι Αφγανοί Ταλιμπάν και το δίκτυο Χακάνι. Θεωρούμε ότι αυτές οι οργανώσεις αποσταθεροποιούν την περιοχή και επίσης στοχοθετούν προσωπικό των ΗΠΑ», δήλωσε η Νάουερτ στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:04