search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:03
MENU CLOSE

Κοντονής για πόθεν έσχες δικαστών: Αυτοί πρέπει να επιδιώκουν διαφάνεια – Δεν τίθεται ζήτημα έκδοσης των Τούρκων

05.01.2018 09:12
Κοντονής για πόθεν έσχες δικαστών: Αυτοί πρέπει να επιδιώκουν διαφάνεια - Δεν τίθεται ζήτημα έκδοσης των Τούρκων - Media

Σκληρή κριτική του υπουργού Δικαιοσύνης προς δικαστές για το ζήτημα του πόθεν έσχες, σε συνέντευξή του στο Ραδιόφωνο 24/7, στους 88,6 – «Απαράδεκτο να αποκαλούν ‘καθεστώς’ μια κυβέρνηση που θέλει τη διαφάνεια» – Για τους οκτώ Τούρκους τόνισε πως δεν τίθεται ζήτημα ούτε έμμεσης έκδοσης τους – Για τα Paradise Papers υπογράμμισε πως κάποιοι προσπάθησαν να τα υποβαθμίσουν.

Αναφερόμενος στο πόθεν έσχες των δικαστών είπε ότι οι ίδιοι έπρεπε να είναι εκείνοι που επιδιώκουν τη διαφάνεια. Επισήμανε ότι ο νόμος ζητά να δηλωθούν χρήματα και τιμαλφή προκειμένου να γίνεται έλεγχος κάθε χρόνος, ώστε να μπορεί να εξεταστεί μια αγορά μεγάλης αξίας. Χαρακτήρισε “προφάσεις επιχειρήματα όπως η πιθανή στοχοποίηση τους». Υπογράμμισε ότι “είναι απαράδεκτο να χαριστηρίζουν καθεστώς μια κυβέρνηση που θέλει τη διαφάνεια και την εφαρμογή των νόμων».

Ο κ. Κοντονής είπε ότι «εάν υπάρχουν εξαιρέσεις και αστερίσκοι, τότε δεν υπάρχει πόθεν έσχες και κοροϊδεύουμε την κοινωνία».

Αναφορικά με τα paradise parers είπε ότι είναι θέμα ελέγχου και επισήμανε ότι «μέσα ενημέρωσης προσπάθησαν να υποβαθμίσουν τις αποκαλύψεις».

Απαντώντας στις κατηγορίες ότι με το νομοσχέδιο για τη διαμεσολάβηση ιδιωτικοποιείται η δικαιοσύνη, τόνισε ότι «αυτό το επιχείρημα δεν ευσταθεί». 

Πρόσθεσε ότι «δίνεται η δυνατότητα σε αντίδικους να λύσουν τη διαφορά τους εξωδικαστικά». Ξεκαθάρισε ότι «ο διαμεσολαβητής δεν λαμβάνει απόφαση, αλλά περιορίζεται στη διεκπεραίωση, καθώς οι αντίδικοι εκπροσωπούνται από δικηγόρους».

Καμία έκδοση των οκτώ

Για το ζήτημα των οκτώ Τούρκων αξιωματικών μίλησε ακόμη ο κ. Κοντονής.
«Έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που κατηγορούνται για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία δεν υπάρχει», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ξεκαθάρισε ότι η απόφαση του Αρείου Πάγου είναι σαφής και εξέφρασε την απορία πως κάποιοι -και μάλιστα νομικοί- επαναφέρουν το θέμα.

Τόνισε ότι «ούτε με έμμεσο τρόπο μπορούν να επιστρέψουν στην Τουρκία” και υπογράμμισε ότι ‘η υπόθεση Οτσαλάν’ ήταν διαφορετικό ζήτημα καθώς δεν υπήρχε δικαστική απόφαση». Ωστόσο, κάλεσε όσους ευθύνονται για τη σύλληψη Οτσαλάν να μην μιλάνε.

Αναφερόμενος στην άρση ασύλου που ζητά το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για τον αξιωματικό που του δόθηκε άσυλο, είπε ότι το υπουργείο, είχε κάποιες ενστάσεις και ζήτησε να παγώσει το θέμα μέχρι να βγει απόφαση από το δικαστήριο. Πρόσθεσε ότι «και ο Τούρκος αξιωματικός θα έκανε το ίδιο εάν η δευτεροβάθμια επιτροπή δεν του έδινε άσυλο». Τόνισε ότι εάν η Τουρκία υποβάλλει μήνυση με κατηγορίες που μπορούν να δικαστούν στην Ελλάδα, «τότε θα αρχίσει η διαδικασία από τα στάδιο της προανάκρισης». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:59