search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:08
MENU CLOSE

Νέα σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ με φόντο την ονομασία της ΠΓΔΜ

05.01.2018 17:03
Γεραπετρίτης: Η Συμφωνία των Πρεσπών ισχύει και θα γίνει σεβαστή - Media

 

Σε πεδίο δριμείας πολιτικής σύγκρουσης μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης μετατρέπεται η κινητικότητα γύρω από το όνομα της ΠΓΔΜ.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ με ενημερωτικό σημείωμα υπενθύμισε τοποθετήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη τον Απρίλιο του 2016 και τον Ιούλιο του 2017 για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ που όπως τονίζει «καταδεικνύουν από μόνες τους την σταθερή προσήλωση της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές θέσεις, όπως αυτές διατυπώθηκαν στο Βουκουρέστι, και κυρίως ποιος, εντέλει, αντιμετωπίζει με εντελώς ανεύθυνο τρόπο ακόμη και τα εθνικά θέματα».

Παράλληλα, η ΝΔ υποστηρίζει ότι «σε μία ακόμη απέλπιδα προσπάθεια να μεταθέσει τις ευθύνες της για την απουσία ενιαίας κυβερνητικής θέσης ως προς το θέμα της ΠΓΔΜ, ο ΣΥΡΙΖΑ διαδίδει σήμερα νέα ψέμματα, σύμφωνα με τα οποία η ΝΔ τάχα “σύρθηκε στη γραμμή του Βουκουρεστίου”. Πρόκειται φυσικά για ένα ακόμη γελοίο επιχείρημα της κυβέρνησης από αυτά που διακινεί σε καθημερινή βάση, καθώς η ΝΔ ουδέποτε άφησε οποιαδήποτε αμφιβολία σε σχέση με τη θέση που η ίδια, άλλωστε, επέβαλε με την διαπραγμάτευση του Βουκουρεστίου και την οποία σήμερα έχει ως βάση διαπραγμάτευσης ο ΣΥΡΙΖΑ και από χθες – απ’ ό,τι καταλάβαμε – και ο πολιτικός ακροβάτης κ. Πάνος Καμμένος».
 
Απαντώντας στη ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ χαιρέτησε την κίνηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δημοσιοποιήσει τη θέση της για την ονομασία της ΠΓΔΜ και παράλληλα, έθεσε το ερώτημα εάν η θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκει σύμφωνο και τον Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος σε δημόσια δήλωση του είχε ζητήσει να μη μετατραπεί η ΝΔ σε «χρήσιμο ηλίθιο» της κυβέρνησης.
 
«Χαιρετίζουμε την κίνηση της ΝΔ να δημοσιοποιήσει τη θέση της για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Αναρωτιόμαστε, ωστόσο, αν η θέση που εκφράζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκει σύμφωνους τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, αλλά και τον αντιπρόεδρό της, Άδωνη Γεωργιάδη» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ «πριν από δύο μέρες, προειδοποίησε τον κ. Μητσοτάκη λέγοντας πως, σε περίπτωση που πάρει θέση για το συγκεκριμένο θέμα, θα μετατραπεί σε “χρήσιμο ηλίθιο” της κυβέρνησης».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:08