search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 12:06
MENU CLOSE

Τουρκικά ΜΜΕ: Συναγερμός στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό γύρω από τα Ίμια – Ελληνικό πολεμικό ναυτικό: «Εγκαταλείψτε τα χωρικά μας ύδατα»

06.01.2018 10:49
Ανάλυση Μιχάλη Ιγνατίου: «Φοβάμαι στιγμές Ιμίων και με Τραμπ αντί του Κλίντον» (Video) - Media

 

Έντονη στρατιωτική κινητικότητα από πλευράς Τουρκίας παρατηρείται γύρω από τα Ίμια, εξαιτίας της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην Κάλυμνο για τον εορτασμό των Θεοφανίων.

Συγκεκριμένα, 1 τουρκικό πολεμικό πλοίο, 1 καταδρομικό και 3 σκάφη της ακτοφυλακής βρίσκονται σε επιφυλακή γύρω από τις βραχονησίδες Ίμια, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ΙΗΑ (ΊΧΑ).

Αντίστοιχα στα ελληνικά χωρικά ύδατα βρίσκεται 1 καταδρομικό έτοιμο να επέμβει, σε περίπτωση που χρειαστεί.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, «η τουρκική ακτοφυλακή δεν επιτρέπει ούτε πουλί να πετάξει πάνω από τις βραχονησίδες Ίμια, το καθεστώς κυριαρχίας των οποίων είναι ακόμη απροσδιόριστο, 3 μίλια μακριά από την Αλικαρνασσό».

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο σχολιάζει ότι εδώ και 22 χρόνια το τουρκικό και ελληνικό πολεμικό ναυτικό φυλάσσουν τις βραχονησίδες.

Ωστόσο, λόγω της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο νησί της Καλύμνου, ο τουρκικός στρατός βρίσκεται σε επιφυλακή γύρω από τις βραχονησίδες, προκειμένου να αποσοβήσει την όποια πιθανότητα να πλησιάσει κανείς τα Ίμια, όπως μεταδίδεται.

Ένα τουρκικό πολεμικό πλοίο περιμένει στα ανοιχτά του Γκιουμουσλούκ της Τουρκίας, ενώ στα ανοιχτά του Τουργκούτρέις, κοντά στο νησί Τσαταλότα/Βόλο, βρίσκεται το τουρκικό καταδρομικό. Αντίστοιχα τα σκάφη του τουρκικού λιμενικού περιπολούν γύρω από τις βραχονησίδες Ίμια.

Όπως αναφέρεται επίσης, το ελληνικό πολεμικό ναυτικό προειδοποίησε μέσω ασυρμάτου τα τουρκικά σκάφη του λιμενικού να φύγουν από τα ελληνικά χωρικά ύδατα. Η ανακοίνωση έλεγε: «Προς την τουρκική ακτοφυλακή. Αυτή τη στιγμή βρίσκεστε στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Παρακαλώ εγκαταλείψτε τα χωρικά μας ύδατα». Τότε το τουρκικό λιμενικό φέρεται να απάντησε «Εδώ είναι τουρκικά χωρικά ύδατα», αλλά λίγο μετά αποσύρθηκε στα τουρκικά ύδατα.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης εδώ στην Τουρκία δημοσιεύουν την είδηση ως εξής: «Θα ανέβει ο Τσίπρας μήπως σήμερα στα Ίμια; Τουρκικό πολεμικό πλοίο στην περιοχή».

Πηγή: sigmalive

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 12:05