search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 14:25
MENU CLOSE

Νίκος Ανδρουλάκης: Μέγα λάθος το “Νέα Μακεδονία”

06.01.2018 10:55
Αν δεν το ξέρατε, χρωστάμε χάρη στον Πέτρο Κωστόπουλο γιατί μας «ξεβλάχεψε» (Video) - Media

Υπέρ της σύνθετης ονομασίας της ΠΓΔΜ με γεωγραφικό προσδιορισμό, τάχθηκε ο ευρωβουλευτής της Ελιάς Νίκος Ανδρουλάκης, τασσόμενος με τη θέση και της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής, όπως την παρουσίασε η Φώφη Γεννηματά, αλλά και με την κυβερνητική γραμμή όπως τη διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου.

Παράλληλα ο κ. Ανδρουλάκης εξέφρασε τη διαφωνία του με την επιλογή ενός ονόματος «Νέα Μακεδονία», πρόταση που υποστηρίζει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, εξηγώντας πως «το “Βόρεια” ή το “Άνω” συντηρεί μια κατάσταση σε μια χώρα που χωρίστηκε στα δύο, άρα έχει και αλυτρωτισμούς».

«Διαφωνώ κάθετα με το όνομα “Νέα Μακεδονία”, είναι μέγα λάθος και αν έρθει μια τέτοια ονομασία δεν πρέπει να ψηφιστεί από την Βουλή. Πρέπει να υπάρξει σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό», τόνισε από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, μιλώντας στο κανάλι «Ε».

«Η χώρα έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο για το Σκοπιανό και σύντομα πρέπει να βρεθεί ονομασία και να επιλυθεί το ζήτημα», σημείωσε ακόμη ο κ. Ανδρουλάκης.

 

 

 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:18