search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:11
MENU CLOSE

Ντίνος Μαυρόπουλος: Πέθανε ο “κεντητής της νύχτας” -Έντυνε από τη Μαρία Κάλλας ως τη Μαρινέλλα

06.01.2018 12:27
Ντίνος Μαυρόπουλος: Πέθανε ο "κεντητής της νύχτας" -Έντυνε από τη Μαρία Κάλλας ως τη Μαρινέλλα - Media

Θρήνος στο χώρο της μόδας, καθώς ο Ντίνος Μαυρόπουλος, ο «Κεντητής της Νύχτας», έφυγε από τη ζωή ύστερα από σύντομη μάχη με την επάρατο.

Για 57 ολόκληρα χρόνια συνέδεσε το ταλέντο του στο κέντημα και την προσωπικότητά του με τον περισσότερο εξωστρεφή, χαρισματικό σχεδιαστή, αδερφό του Κώστα Μαυρόπουλο. Το δημιουργικό αυτό δίδυμο ενορχήστρωσε μερικές από τις πιο συζητημένες εμφανίσεις κυριών των αθηναϊκών σαλονιών αλλά και του πάλκου.

Στο σαλόνι που διατηρούσαν με τον αδελφό του Κώστα Μαυρόπουλο στο Κολωνάκι, ντύθηκε η elite της Ελληνικής κοινωνίας, αλλά και τα πρώτα ονόματα του πενταγράμμου, του θεάτρου και του κινηματογράφου, όπως ενδεικτικά οι Μπελίντα, Βίκυ Μοσχολιού, Ρίτα Σακελλαρίου, Πόλυ Πάνου, Μαρινέλλα, Μαίρη Λίντα, Μελίνα Μερκούρη, Τζένη Καρέζη, Κατερίνα Ανδρεάδη, Μαίρη Χρονοπούλου. Αλλά και η Μαρία Κάλλας σε ορισμένες από τις εμφανίσεις της, εμπιστεύθηκε τον Οίκο Μαυρόπουλου.

«Στην Κάλλας είχαμε κάνει 2 – 3 φορέματα», θυμάται ο Κώστας Μαυρόπουλος. «΄Ηταν ιδιότροπη αλλά με πολύ ευγένεια. Θυμάμαι ήταν τρία βραδινά φορέματα μαύρο – το αγαπημένο της χρώμα – με γκρι κεντήματα».

Ο Κώστας κι ο Ντίνος Μαυρόπουλος ξεκίνησαν τα πρώτα τους βήματα επί της Κριεζώτου 3 το 1958. Δεν άργησαν να εξαπλωθούν αναζητώντας νέα, μεγαλύτερη στέγη. Το 1962 μετακόμισαν στην Σκουφά 17 και τρία χρόνια αργότερα τους βρίσκουμε στη Λουκιανού 5 όπου και παρέμειναν μέχρι το 2011 όπου και αποσύρθηκαν από την ενεργό δράση.

Υπήρξαν από τους σχεδιαστές που μπαινόβγαιναν στο παλάτι. «Το μόνο ήταν ότι τα ρούχα τους δεν μπορούσαμε να τα ξαναράψουμε. Για ένα χρόνο δεν μπορούσαμε να ξαναράψουμε το ίδιο ρούχο σε άλλη κυρία. Μετά από ένα χρόνο μπορούσαμε», θυμάται ο Κώστας Μαυρόπουλος, για την ντομπροσύνη του Ντίνου έχει να διηγηθεί μια ακόμα ιστορία.

Ο Ντίνος Μαυρόπουλος εκτός από την ενασχόλησή του με τη δουλειά, με περισσή ευαισθησία συμμετείχε σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις ιδιαίτερα για τον καρκίνο και για παιδιά με ειδικές δεξιότητες, ενισχύοντας με κάθε τρόπο την επίτευξη των στόχων τους.

Έχει τιμηθεί από την Αντικαρκινική Εταιρεία των Ηνωμένων Πολιτειών, από την Ακαδημία Αθηνών και από τα Πατριαρχεία Ιεροσολύμων και Ρωσίας.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί από το Α΄ Κοιμητήριο Αθηνών τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018 στις 15.00.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:04