search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 12:15
MENU CLOSE

Εννέα ειδησεογραφικά πρακτορεία στην Ευρώπη ζητούν χρήματα από Google, Yahoo, Facebook και Twitter

07.01.2018 09:13
Εννέα ειδησεογραφικά  πρακτορεία  στην Ευρώπη ζητούν χρήματα από Google, Yahoo, Facebook και Twitter - Media

 

Εννέα ειδησεογραφικά  πρακτορεία  στην Ευρώπη,το Γερμανικό DPA, το Γαλλλικό AFP, το Βρετανικό, το Ισπανικόι EFE, το Ιταλικό ANS, το Σουηδικό TT, το Βελγικό, το Αυστριακό APA και το Ολλανδικό ANP, απαιτούν από τις πολυεθνικές πλατφόρμες του διαδικτύου Google, Yahoo, Facebook και Twitter να πληρώνουν για το ειδησεογραφικό περιεχόμενο.

Σύμφωνα με τη «Le Monde», προχώρησαν σε αυτή την κίνηση το διάστημα κατά το οποίο συζητείται σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Επιτροπής η έκδοση οδηγίας η οποία θα υποχρεώνει τις πολυεθνικές που ελέγχουν το internet να αποδίδουν πνευματικά δικαιώματα για τη χρήση εκατομμυρίων άρθρων και ρεπορτάζ από τα ΜΜΕ.

«Το facebook έχει γίνει το μεγαλύτερο Μέσο στον κόσμο», ανέφεραν οι Οργανισμοί στην κοινή ανακοίνωσή τους. Όμως, όπως σημειώνουν, αυτές οι πλατφόρμες «δεν διαθέτουν ειδησεογραφικό πρακτορείο… Δεν έχουν δημοσιογράφους στη Συρία που διακινδυνεύουν τη ζωή τους, ούτε γραφείο στη Ζιμπάμπουε που διερευνά την αναχώρηση του Μουγκάμπε, ούτε συντάκτες για να ελέγχουν και να επαληθεύουν τις πληροφορίες που στέλνονται από δημοσιογράφους». Η πρόσβαση σε δωρεάν πληροφορίες υποτίθεται ότι είναι μια από τις μεγάλες νίκες του διαδικτύου,  αλλά είναι μύθος,  τονίζουν οι εκδοτικοί οργανισμοί, που απαιτούν να πληρώνεται η χρήση του περιεχομένου τους.

 

Πηγή:  typologies.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 12:15