search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:27
MENU CLOSE

Τα τρία «δεν» του ανασχηματισμού

08.01.2018 07:23

 

Με την ψήφιση από την Βουλή του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα την ερχόμενη Δευτέρα, μπαίνουμε σε μια τελική φάση αξιολόγησης της κυβέρνησης, αυτή την φορά, όχι από τους θεσμούς αλλά από την ελληνική κοινωνία.

Θα δούμε, αν αυτή η χρονιά θα είναι εκλογική με προσφυγή στις κάλπες το φθινόπωρο, ή αν ο πρωθυπουργός επιλέξει εκλογές στο τέλος της τετραετίας (εμείς το υποστηρίζουμε εδώ και μήνες).

Στον χρόνο που απομένει μέχρι τις εκλογές, δυο είναι οι βασικές επιδιώξεις της κυβέρνησης στον τομέα της οικονομίας. Η μείωση της φορολογίας και η ανάγκη να συνεχιστούν οι πολιτικές πρόνοιας για τις ασθενέστερες κοινωνικά ομάδες.

Πολλοί πιστεύουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση ο Τσίπρας να πάει σε εκλογές με αυτή την φορολογική πολιτική που πλήττει οριζόντια το σύνολο σχεδόν των φορολογουμένων, συνταξιούχους, εργαζόμενους ,ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

Ενώ λοιπόν η κυβέρνηση πρέπει να κινηθεί σε ένα τεντωμένο σχοινί στα θέματα της οικονομίας βλέπε κόκκινα δάνεια, πλειστηριασμούς, έξοδο στις αγορές, τέλος του προγράμματος, μείωση των φόρων, κοινωνικές παροχές κλπ, το κυβερνητικό σχήμα χρειάζεται αλλαγές για να δουλέψει πιο αποτελεσματικά και συντονισμένα.

Ο Πρωθυπουργός σύμφωνα με στενούς του συνεργάτες φαίνεται ότι ετοιμάζεται για ανασχηματισμό προς το τέλος του μήνα.

Λένε ότι οι αλλαγές θα είναι περιορισμένες γιατί οι ισορροπίες στην κοινοβουλευτική ομάδα αλλά και η τήρηση συμφωνιών με τον κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμένο, δεν επιτρέπουν μεγάλες κινήσεις και ανατροπές.

Η στήλη δεν ασχολείται με το…σπορ ποιος φεύγει, ποιος μένει, ποιος μπαίνει και ποιος υποβαθμίζεται. Μπορούμε όμως να διατυπώσουμε τρία ΔΕΝ που πρέπει να ισχύσουν για να έχει  ενδιαφέρον και να βελτιωθεί το κυβερνητικό σχήμα:

  • Δεν θα πρέπει να μείνουν υπουργοί που λειτουργούν με ρυθμούς χελώνας, σε μια περίοδο που χρειάζεται να τρέξουν τα θέματα.
  • Δεν θα πρέπει να μείνουν στο σχήμα, πρόσωπα που επιδεικνύουν αλαζονεία και συμπεριφορές που δεν συνάδουν με την αριστερά.
  • Δεν πρέπει να μπουν στην κυβέρνηση πρόσωπα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, με…γεωγραφικά κριτήρια – άλλη γελοιότητα αυτή, κληρονομιά από το παρελθόν – αλλά με γνώμονα τις ικανότητες και το ήθος τους (προφανώς αυτό ισχύει και για τη  Κ.Ο των ΑΝΕΛ, γιατί υπεύθυνος για τον ανασχηματισμό, είναι ο πρωθυπουργός και ουδείς άλλος).
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:27